Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Brain storming

Άκου τώρα ποιους έχω πάει και έχω θυμηθεί!

Τον Μακαριστό (αν και αμφιβάλλω αν είναι και ...αξιομακαριστός) Χριστόδουλο.
http://www.ma.hw.ac.uk/~takis/etc/junta.jpg
Διαφώνησα πλήρως σχεδόν με κάθε στιγμή του δημόσιου βίου του αλλά τουλάχιστον υπήρχε. Ήταν εκεί ως το αντίπαλο δέος. Οι απόψεις του ήταν συχνά τόσο αντιπαθητικές που ήταν εύκολο να προσδιορίσεις τη δική σου θέση. Και σίγουρα ήταν προτιμότερος από τη σημερινή ...ανυπαρξία. Ειλικρινά αλλά στον ένα χρόνο πνευματικής και θρησκευτική μας ηγεσία από τον ...(μωρέ πως τον λένε...α ναι) Ιερώνυμο η μόνη θέση του που έφτασε σε μένα ήταν να απελευθερωθεί ο εφοπλιστής Παναγόπουλος. Και αυτό είναι ανυπόφορα βαρετό!

Από αυτή τη σκέψη οδηγήθηκα στον Ομπάμα. Και από αυτόν στον Μακέην. Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο ήμουν υπέρ του ...γεράκου! Γιατί ήταν κι αυτός της κατηγορίας Χριστόδουλου. Ξεκάθαρος (ως προς τη ...βρωμιά του), άτεγκτος (ως προς την ... ευαισθησία του), καπιταλιστής (ως προς το ...κοινωνικό του πρόσωπο) και φυσικά ο σαφής Αμερικάνος ιμπεριαλιστής, μιλιταριστής καθίκι πρόεδρος. Ήξερες τι να περιμένεις! Όχι όπως τώρα με τη ...σουπιά τον Ομπάμα που μας αμολάει μελάνι και κάνει τις δουλίτσες του στα μουλωχτά (μη τ΄ανοίξω τώρα...).

















Και βέβαια από τον Ομπάμα πήγα στον Κλίντον. Άλλον δημοκρατικό (σφαγέα των λαών και καπιτάλα).
Και στον αξιότιμο κύριο Στεφανόπουλου που είχε το ελληνικό ανάστημα να του τα χώσει στην επίσκεψή του στη χώρα μας!

Και που πολύ το χάρηκα και το καμάρωσα τότε! Σε αντίθεση με τον Σημίτη (που δεν πιστεύω να υπάρχει πρωθυπουργός που να άκουσε τόσο σιχτίρι από την μέρα που αποφάσισε να μας απαλλάξει από την παρουσία του - εκτός από τον Δρακουμέλ φυσικά αλλά αυτός δεν πιάνεται) που ...λούφαξε πίσω από τον πρόεδρο και κάποια ακόμα "ευχαριστώ"!


I Episkepsi Tou Kaisara - Foivos Delivorias

Και βέβαια με αφορμή τον Σημίτη αλλά και τους αγρότες δεν μπόρεσα παρά να θυμηθώ τον αείμνηστο και αυθεντικό Πασοκτζή (με όλο το φάσμα των αποχρώσεων που έχει η έννοια) υπουργάρα Ευάγγελο Γιαννόπουλο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOnBfvt4ivt9SgAuoyVZiTi7_vuqFgXC44Hj6sWG6WsepIbPzFOD64EXLBpaI4j_nF_O1oyNKIZkEp3lhjb7BNgBIrhYnqmyjI9DZlylrFQRedFFNZ-gB7NhJB3hRFV6WZwOASz9xYpGHD/s400/%CE%95%CE%A5%CE%91%CE%93%CE%93.+%CE%94%CE%97%CE%9B.+2.jpg
Που με την κίνησή του να ξεφουσκώσει τα λάστιχα των αγροτοσυνταγματαρχών την εποχή του Πατακιστάν, έκανε πράξη το σύνθημα: "η φαντασία στην εξουσία" και εκτόνωσε μια κατάσταση που οι σημερινοί τεχνοκράτες θεωρούν ...αδιέξοδο.
Τότε που η πολιτική ζωή και κυρίως οι πολιτικοί ακροβατούσαν μεταξύ της αγάπης για τον κοσμάκη, της θελκτικότητας της εξουσίας και της χαράς για την ...περιστροφή του τροχού. Την περιστροφή του τροχού κατά φοράν ώστε η γενιά που μετά την Κατοχή ποδοπατήθηκε από τις εξελίξεις ήρθε η ώρα της να κυβερνήσει και να διαβρωθεί από την ίδια τη παντοδυναμία της.

15 σχόλια:

Laplace είπε...

καημε καλησπερα!συμφωνω με ολα παλι!μα με ολα!φοβερη η αναρτηση σου!
κ μολις ξεκινησα με χριστοδουλο,λεω ΩΧ που το παει,αλλα τελικα το πηγες καλα :)
νασαι καλα!

One Happy Dot είπε...

wow!!!! Η σύγχρονη ιστορία ιστορία της Ελλάδος (και λίγο από δυτικό πολιτισμό) σε μια ανάρτηση δια πληκτρολογίου Καημού και ενα closure εκπληκτικό! Αν και είναι νωρίς ακόμα για να χαρακτηρίζουμε τον Obama, παρόλα αυτά έχεις τον τρόπο σου να (με) πείθεις! Καλημέρες παραδομένες...για την ωρα (που είναι και νωρίς!)

Γ.Π. είπε...

@laplace, καλημέρα φίλε laplace! Χαίρομαι που συμφωνούμε! (ασε που ξέρω τι θα τράβαγα αν διαφωνούσαμε και ξεφυσάω με ανακούφιση χα,χα,χα ; ))))

Γ.Π. είπε...

@οnehappydot, ωπ τι έχουμε εδώ; Κάποιος συμπαθεί Ομπάμα; Ίσως είναι το ...σοκολατί του χρώμα που σε επηρεάζει...
Πέρα από την πλάκα έχεις δίκιο, θα περιμένουμε να τον δούμε! Ελπίζω μόνο μην προλάβουμε να τον ...νιώσουμε πρώτα!
Καλημέρες πολιτικοποιημένες και αγαπησιάρικες!

zoyzoy είπε...

Εγώ θαυμάζω την ικανότητά σου να δένεις τόσο ανόμοια πράγματα μεταξύ τους.Και τα σχόλια σου πάντα εύστοχα.
Ας μη χάσουμε της αισιοδοξία μας ελπίζω να μη βγεί και αυτός σκάρτος(Obama)

Leviathan είπε...

apo do to piges, apo kei..den afises kai tipote!poli kali i anartisi sou !!!filia!

Antoine είπε...

Ουάου!
Μ'αρέσει πολύ ο ειρμός των σκέψεων!
Όσο για τον Ομπάμα... έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου! Τα ΜΜΕ τον έχουν προβάλη ως το σωτήρα του κόσμου. Δεν ξέρω. ίσως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης!
Χαιρετώ (και έχω πολλές ξινίλες όντως λόγω εξεταστικής... κλαψ!)

SkinLikeSand είπε...

Από τον Παττακό (πρώτη photo) μέχρι τον Ομπάμα. Όλο το κείμενο μαζί με τις photo φέρνει σε λεύκωμα των 40 (κάπου εκεί) χρόνων της διαφθοράς στην εξουσία. Φαντάζομαι ότι δεν θα σταμάτησε εκεί ο ειρμός τον σκέψεων. Πολύ καλή ανάρτηση! Συγχαρητήρια!

Γ.Π. είπε...

@zoyzoy, αυτή ακριβώς η τάση να συνδέω τα ανόμοια (και όχι τα όμοια) είναι εκείνη που με παιδεύει! ; )))
Καλό απόγευμα zoyzoy μου!

Γ.Π. είπε...

@Λεβιάθαν, αυτά σας κάνω και με αγαπάτε! Πονηρούτσικα!
(τελικά το τσιπουράκι είναι βαρύ αν το πιείς νηστικός...! χαχαχα)!

Γ.Π. είπε...

@antoine, κουράγιο φίλε κουράγιο...και αντιόξινα (άντε, εσύ πρέπει να τα ξέρεις αυτά!)

Γ.Π. είπε...

@de_sou_lew, έχεις δίκιο φίλε, δε σταμάτησε εκεί ο ειρμός των σκέψεων αλλά πως να σας ανακατώσω πια; Καλωσήρθες στην παρέα μας!

mahler76 είπε...

Μέγιστη μορφή ο Γιαννόπουλος!!! όσο για τον Ομπάμα τα λέμε συνέχεια. Τα ίδια έλεγα κι εγώ όταν υποστήριζα Σαρκοζί (που ξέρεις τι παίρνεις) έναντι της σκρόφας της Σεγκολέν.

Το θέμα είναι, με το δήλιμα των επερχόμενων εκλογών, μεταξύ ηλίθιου και πανηλίθιου τι διαλέγουμε?

Γ.Π. είπε...

@mahler, α μη με βάζεις να διαλέψω γιατί είμαι και ζυγός και θα φάμε όλη την ...τετραετία! Ή μάλλον να διαλέξουμε ...ότι πουν τα κανάλια (είδες τελικά; εύκολο ήταν!)

mahler76 είπε...

Αχαχαχα, κι εγώ Ζυγός!!! και εγώ αναποφάσιστος, μονίμως.