Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Τα νέα πέρα από τα μονοθεματικά δελτία

Συναγερμός σε νοσοκομεία από «μπλακ άουτ» στην παροχή «ιατρικού αερίου»

Για αρκετά λεπτά της ώρας σταμάτησαν να λειτουργούν οι αναπνευστήρες και τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ασθενών. Αμέσως τέθηκε σε λειτουργία το εφεδρικό σύστημα παροχής ιατρικών αερίων και οξυγόνου, το οποίο όμως λόγω παλαιότητας σε μία περίπτωση δεν λειτούργησε.

Συναγερμός σε νοσοκομεία από «μπλακ άουτ» στην παροχή «ιατρικού αερίου»


Δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου η χώρα μας κινδυνεύει να μείνει χωρίς εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης εξαιτίας των χρεών του Δημοσίου προς τις προμηθεύτριες εταιρείες, που φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Στον... αέρα τα σχέδια δασοπυρόσβεσης

Οργιο οικογενειοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια
Tα τελευταία 25 χρόνια υπηρέτησαν στην Iατρική Σχολή Aθηνών 130 καθηγητές, από τους οποίους σήμερα υπηρετούν 48. Πόσοι εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενείς τους έχουν καταλάβει θέση μέλους διδακτικού ερευνητικού προσωπικού σε αυτήν; Eβδομήντα ένας! Aυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς καθηγητές «κληροδότησαν» τη θέση τους.
Οργιο οικογενειοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια



Πωλείται για 10 δολλάρια η ελληνική πυραυλάκατος

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Γεωργίας ανακοίνωσε χθες την πώληση τριών πολεμικών πλοίων που βύθισαν οι Ρώσοι στο λιμάνι Πότι κατά τη διάρκεια του 5ήμερου πολέμου τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πωλούνται τα τρία πλοία Dioskuria, Tskaltubo και Tbilisi με απαραίτητο όρο ότι ο αγοραστής θα τα ανελκύσει και θα τα απομακρύνει από τα νερά του λιμανιού.

Καθώς η ανέλκυση των πλοίων είναι ακριβή επιχείρηση το κόστος του κάθε ενός ορίστηκε στη συμβολική τιμή των 10 δολαρίων!