Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Πίσω ρε ψευτόμαγκες!

Υπάρχει μια φράση που δεν μπορώ να ακούω (δηλαδή υπάρχουν αρκετές φράσεις που δεν μπορώ να ακούω αλλά εδώ θα ασχοληθώ με μια).
Η απαξιωτική φράση: "μωρέ αν με βάζανε εμένα να... ή δεν με βάζουν εμένα για μια μέρα και τότε θα..." θα κάνανε παπάδες!
Ειλικρινά, κουράζομαι πλέον να ακούω ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή αρμοδιότητα για τίποτα, και στη ζωή τους δεν έχουν καμία πραγματική κοινωνική ευθύνη (γιατί δεν έχουν καθόλου υπευθυνότητα!) να κομπάζουν για το τι θα κάναν αυτοί σε κάποια περίσταση που οι υπεύθυνοι δεν τα έχουν -κατά τη γνώμη τους- καταφέρει.
Πρωθυπουργός, δήμαρχος, πρόεδρος, προπονητής, ποδοσφαιριστής που χάνει πέναλτι, γιατρός, μάστορας, εραστής, απατημένος σύζυγος, δάσκαλος, ταμίας, υπουργός, ηγούμενος, κλέφτης, εγκληματίας είναι λίγα μόνο από τα πόστα που αν και τελείως ανίδεοι είναι πρόθυμοι να επανδρώσουν!
Και βέβαια έχουν για τα πάντα μια λύση!
Μια λύση τόσο απλή που εμείς οι υπόλοιποι, οι ηλίθιοι δεν είχαμε σκεφτεί...Και όχι, φυσικά και δεν χρειάζονται να ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες. Και όχι, φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθος.
Κι όμως, όλοι αυτοί οι φωστήρες δεν ...τυχαίνει ποτέ να είναι σε καμία από αυτές θέσεις. Και όλα αυτά τα λένε -δυνατά και χτυπώντας την παλάμη στο γόνατο- μπρος στην περήφανη μάνα που καμαρώνει ή στο αυτοκίνητο για να ακούνε τα παιδιά που κάθονται πίσω και να εντυπωσιάζονται για τον πατέρα τους ή το πολύ πολύ στο καφενείο (αν και εκεί δεν τους πολυπαίρνει!). Και ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ!!!
Είναι ακριβώς οι ίδιοι τύποι που λένε πάντα όταν κάτι δεν σου πάει καλά : "εγώ σου το χα 'πει". Οι προφήτες. Οι ξερόλες. Οι άσχετοι...

Ε αυτούς όλους λοιπόν τους βαριέμαι. Και τους βαριέμαι αφόρητα! Τους αηδιάζω ρε παιδί μου δεν τους μπορώ! Κι είπα να εκτονώσω λίγο το θυμό μου.
Όποιος θέλει ας συνεκτονωθεί μαζί μας ξορκίζοντας τη δική του μισητή φράση!

19 σχόλια:

One Happy Dot είπε...

Αχ...αν ήμουν Καημός στη θέση του Καημού θα παρακαλούσα με ολη μου τη δύναμη να μην μας πάρει φαλάγγι η Τρίπολη γιατί μετά ποιός μας σώζει από τη γκ(ρ)ίνια! :) Φιλί επαναστατικό, παράλληλα με την εορτή!

gregory είπε...

αχ ρε καυμε μου...ειναι και αυτο μεσα στα στραβα της φυλης μας...
το να θελη να ειναι δημαρχος κλπ παη στο διαολο...το να λεει και να δεινη και ιατρικες συμβουλς ειναι τραγικο....και ακομα πιο τραγικο ειναι οτι τπαρχουν πολλοι που τους ακουνε...

Laplace είπε...

φιλε εγω να δεις ποσο αηδιαζω με ΟΟΟΟΛΑ αυτα..
ιδίωμα του ΠΟΛΥΞΕΡΟΥ ελληναρα,ολα αυτα..

Τdi είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε γιατί έχουν κάτι να πούν..και υπάρχουν οι άνθρωποι που επειδή θέλουν κάτι να πουν..μιλάνε!

Τdi είπε...

Πολλά χαιρετίσματα από την μουντή Γλασκόβη φίλε μου!

mahler76 είπε...

Η κλασσική ατάκα του Έλληνα που όλα μπορεί να τα κάνει καλύτερα εκτός από την ίδια του τη δουλειά..

Γ.Π. είπε...

@one happy dot, ...BlAck SnAke!!

Γ.Π. είπε...

@gregory, τσαρλατάνοι και βλάκες

Γ.Π. είπε...

@laplace78, πολύξεροι αλλά όταν έρχεραι η στιγμή της ευθύνης πάντα ...ανήξεροι!

Γ.Π. είπε...

@TDi, καλό απόγευμα και σε σένα από την Αθήνα καλέ μου φίλε Tdi! Έστω και χωρίς εμένα συνεχίζεις την καλή δουλειά! Εύχομαι να έχεις βρει την ελπίδα που ζητάμε!

Γ.Π. είπε...

@mahler76, μα ποια άλλη είναι η δουλεία τους εκτός από το εμπόριο εξυπνάδας και μούρης εκ του ασφαλούς!

jacki είπε...

Καημέ μου .... έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Κι εγώ αν ήμουν βεζίρης στη θέση του βεζίρη και isnogood στη θέση του isnogood θα έκανα επισόδεια σε παιδικά ;)
Καλό βράδυ και ένα χαμόγελο πολύ χαρούμενο σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Καημέ μου καλησπέρα.
Εμένα πάλι με κάνουν θηρίο οι δημοσιογράφοι που βγαίνουν στα κανάλια και παριστάνουν τους «πανεπιστήμονες»! Έχουν άποψη για τα πάντα. Εάν γίνει έγκλημα γίνονται ιατροδικαστές, εγκληματολόγοι, εισαγγελείς και δικηγόροι.
Εάν βρεθούν αρχαία, σε καμιά ανασκαφή γίνονται αρχαιολόγοι και ιστορικοί.
Εάν γίνει έκθεση ζωγραφικής αρπάζουν τον χρωστήρα στο χέρι.
Και πάει λέγοντας. Ωστόσο σκοτώνουν την ελληνική γλώσσα και τους έχω πιάσει στα πράσα να διαπράττουν φρικτές λεκτικές ηλιθιότητες πάρα πολλές φορές.
Άσε που παίρνουν θέση και χειραγωγούν την κοινή γνώμη! Αυτό πού το πας;
Ετούτοι οι καινούργιοι δημοσιογραφίσκοι δεν έχουν καταλάβει ένα πράγμα: Πως ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταδίδει ειδήσεις και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Απολύτως τίποτε άλλο. Και δε φτάνει αυτό, αλλά έχει χαθεί και η σοβαρότητα και το ήθος που είχαν οι παλαιοί (ιερά τέρατα της δημοσιογραφίας) και αναντικατάστατοι.
Γελούν βλακωδώς και άνευ λόγου, διότι "γελά ο μωρός, κάν τι μη γελοίον ή", χαριεντίζονται βλακωδέστερα και θέτουν άσχετες ερωτήσεις βλακωδέστατα.
Ουφ! Τα είπα και ξέσπασα, όχι σε σένα βέβαια, αλλά επαναστάτησα κι εγώ και όχι χωρίς αιτία. Σαν επαναστάτης κι εσύ θα με συγχωρήσεις.
Σου εύχομαι ένα ήρεμο και ξεκούραστο βράδυ!!!

Γ.Π. είπε...

@jacki, καλή μου jacki, πρωινή δροσούλα καλημέρα! Το κρατάω το χαρούμενο χαμόγελό σου σαν ευχή για καλό μήνα! Θα χεις τους λόγους εσύ!

Γ.Π. είπε...

@Μελίτη, α όλα κι όλα! Οι δημοσιογράφοι είναι εξ ορισμού εκτός συναγωνισμού!!!!
Όσο για τον ...χείμαρρο...viva la revolution!!!

Roadartist είπε...

ναι το εχουμε αυτο οι ελληνες..
ξερολες, εχοντας αποψη για τα παντα..
Αυτο που λενε στην Ελλαδα αν φωναξεις στο δρομο "κυριε πρόεδρε" θα γυρήσουν όλοι...
Γιατί ολοι κάπου είναι "πρόεδροι" αι σιχτιρ..

amazone είπε...

Και εμένα αυτή η φράση με εκνευρίζει αφάνταστα!!!!
Ειδικά όταν κάποιοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα πάνω σε ένα θέμα μου υποδεικνύουν πως να το χειριστώ!!!
Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και την δική του οπτική γωνία με την οποία κρίνει και αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Γ.Π. είπε...

@roadartist, ξερόλες και...παπατρέχες (ο γιαγιά τον αναφέρει συχνά τον ...παπατρέχα, που υποδηλώνει άνθρωπο που δεν κάθεται να το πολυσκεφτεί αλλά πετάει μια κοτσάνα έτσι για να μιλήσει!)

Γ.Π. είπε...

@amazone, και υποδεικνύουν και ...επιδεικνύουν και περιφέρουν την "αυθεντία" τους επι παντώς επιστητού (που μετά την παρέμβασή τους δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα συνεχίσει να ...στέκει!)