Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Σεξ λοιπόν

Σεξ λοιπόν.
Μεταξύ άλλων.
Δηλαδή όχι μεταξύ εσένα και άλλων...!
Ούτε μόνο μεταξύ άλλων...!
Χρονικός είναι ο προσδιορισμός.
Ουχί τροπικός ή προτιμήσεως.
Μεταξύ όλων των άλλων, των καθημερινών πραγμάτων που μας απασχολούν.
Μας απασχολεί και το σεξ.
Όχι ο έρωτας.
Αυτός είναι πολύ πιο αυτονόητος.
Τα κορμιά ξέρουν τι θέλουν και όταν το βρουν το γεύονται,
γράφοντας εμάς στα χρηστικότερα των οργάνων τους!
Αλλά ο έρωτας, εκείνος που χωράει όλο τον κόσμο σε ένα δωμάτιο και με κλειστά μάτια βλέπει τις μεγαλύτερες αλήθειες, εκείνος που σε ταπεινώνει λίγο πριν σε αποθεώσει κρατάει λίγο.
Ενώ το σεξ...
...το σεξ είναι μια άλλη ιστορία, που λέει και ο Σταμάτης.
Πολύ πιο ρηχή αλλά ταυτόχρονα απολύτως απολαυστική.
Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και να το διεκδικήσεις,
αρκεί να ξέρεις τι μπορείς να προσφέρεις και να βρεις κάποιον που το θέλει...
Και αυτό είναι πλέον πολύ σύνθετο.
Και συνεχίζει να είναι ταμπού.
Ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ πιο απλά αν μπορούσαμε να μιλάμε για τις προτιμήσεις μας στο σεξ, όπως μιλάμε για τις προτιμήσεις μας ας πούμε στη μουσική ή το φαγητό.
Άλλος ας πούμε, το λάχανο το θέλει με ξύδι και άλλος με λεμόνι. Και για να σου αρέσει η σαλάτα σου πρέπει να το πεις από πριν. (άσε που σε κάτι οικογενειακές συνάξεις, αναλαμβάνει η "μαμά" με περισσό καμάρι να διδάξει τη νύφη πως θα κάνει ζάφτι τα καπρίτσια του γιόκα: "α, ο Καημός μας δεν το γλωσσίζει το ξύδι, τσ, τσ τσ, έχεις πολλά να μάθεις ακόμα!!" Φαντάζεστε τη "μαμά" να μεταλαμπάδευε με την ίδια άνεση στη νύφη αλήθειες όπως: "α, εμένα του γίοκα μου του αρέσει το πισωκολλητό ή το ελικοπτεράτο ή...." ---> εγκεφαλικό;;;;!!!!)...
Αλλά επανέρχομαι, αυτά είναι σωστό να το ξεκαθαρίζεις από πριν. Εγώ κυρία μου, το θέλω με λεμόνι! Όχι να το τρώς κάθε μέρα με ξύδι και να ελπίζεις ότι κάποια μέρα θα σου βάλει η άλλη λεμόνι! Γιατί μπορεί και να μην...
Επίσης το σεξ είναι το μόνο που δεν σηκώνει δίαιτα. Ούτε αναβολή, ούτε κατανόηση. Γιατί μία, δύο, τρεις και το λουρί της μάνας (ωχ πάλι η μάνα μου στην κουβέντα,... είναι σοβαρό γιατρέ μου;;;;;)! Απ΄την άλλη όμως είναι και το μόνο που δε γίνεται καταναγκαστικά. Οπότε;
Οπότε πρέπει να βρεις και κάποια να συντονιστείς (και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια) γιατί αλλιώς θα το γυρίσεις στην αρχή στην κουλτούρα και το φιλότιμο και μετά θα το παίζεις δίπορτο το πλακωτό με την ασυντόνιστη και με μια ακόμα που θα την έχεις για τα ρεπά της πρώτης και μετά επειδή η δεύτερη πάντα θέλει να γίνει πρώτη ... που σε είδον που σε ξέρω στην ασυντόνιστη! Και φυσικά πάλι απ΄την αρχή.
Επίσης λένε ότι το σεξ δεν θέλει και πολύ κουβέντα (κάποιοι διαφωνούν!). Άλλοι είναι ακουστικοί τύποι, άλλοι οπτικοί, άλλοι οσφρητικοί, άλλοι φαντασιωτικοί (και άλλοι εκνευριστικοί...τελείωνε παιδάκι μου και έχουμε και δουλειές!!!!). Τέλοσπάντων πρέπει να σέβεσαι τα γούστα του καθενός. Και αν κάποιος θέλει να του απαγγέλεις... Μποντλέρ για να τη βρει, πρέπει να αναλογιστείς αν είσαι διατίθεσαι να τον ...ικανοποιήσεις τοιουτοτρόπως λαμβάνοντας υπ'οψιν σου ότι αύριο μπορεί να θελήσει Καβάφη ή Καρβέλα και να κάνεις τα κουμάντα σου.

Φυσικά η κουβέντα αυτή δεν τελειώνει. Και εμάς αυτός είναι ο τελικός μας στόχος!
Και βέβαια δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα (τα ζητήματα) σε μια φορά. Θεωρήστε όσα είπαμε ...προκαταρτικά!
Που άλλωστε είναι εξίσου σημαντικά!

Mans World - Natacha Atlas

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
jacki είπε...

Λοιπόν καημέ μου συμφωνώ μαζί σου. Εγώ στο μόνο που διαφωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι το σεξ το θέλω έρωτα. Κάνω έρωτα και όχι σεξ. Αν δεν υπάρχουν και αισθήματα τότε γίναμε ζώα... Απλά ικανοποιούμε ένστικτά.
Καλημέρα.

One Happy Dot είπε...

Ας απολαμβάνουμε αυτό που ζούμε...είτε είναι έρωτας για κάποιους είτε είναι σεξ για κάποιους άλλους. Επικροτώ για τα προκαταρκτικά...είναι σαν τα ορεκτικά, αν δεν είναι νόστιμα είτε ακυρώνεις και την κυρίως παραγγελία είτε πέφτεις με τα μούτρα πεινασμένος και το φαγητό σου...τελείωνει γρήγορα! Καλημέρες με υπονούμενα δια(σ)τροφικά! :)

Γ.Π. είπε...

@μιχάλη, φίλε μιχάλη θα με συγχωρέσεις για την αγένεια της διαγραφής του σχολίου σου. Αν και δεν αμφιβάλλω για το σημασία του θέματος που έθιξες δεν θα ήθελα να βρίσκεται σαν σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Προσωπικά δεν έχω το θεωρώ από τις πρώτες μου προτεραιότητες. Ωστόσο όποιος ενδιαφέρεται ας κοιτάξει το ιστολόγιό σου (http://epistiton.blogspot.com/2008/11/blog-post_25.html).
Με συγχωρείς και σε ευχαριστώ για την κατανόηση...

Γ.Π. είπε...

@jacki, καλή και αληθινή μου jacki σου εύχομαι πάντα να κάνεις έρωτα και όχι σεξ. Ξέρεις όμως ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Και κάποιες φορές έχει αξία απλά να ικανοποιούμε ένστικτα. Μην το υποτιμάς. Είναι (όπως εκ ... συναδελφικής πείρας ξέρεις) αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη!

Γ.Π. είπε...

@one happy dot,πονηρούλα dοt ...Να ξέρεις οτι για τα προκατ-αρκτικά περισσότερη ευθύνη φέρετε εσείς οι γυναίκες. Καλώς ή κακώς (καλώς, καλώς)εμείς οι άντρες εκείνη την όνειρα είμαστε πολύ ...ευάλωτοι!!!

anepidoti είπε...

δύσκολα βάζεις...
όλοι λειτουργούμε ανάλογα με τις συνθήκες, την εποχή και τις ανάγκες μας.
δεν υπάρχουν κανόνες που δεν καταπατούνται, καημέ μου...
απολυτότητες και δήθεν εναντίον ενστίκτων...κάπως έτσι...αρκεί οι πρωταγωνιστές οικειοθελώς να πρωταγωνιστούν!
καλό βράδυ!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Καημε μου σωστο αυτο που θετεις. Η αληθεια ειναι οτι συμφωνω και με τη φιλη μου τη jacki οσον αφορα στον ερωτα. O ερωτας βεβαια δεν ακυρωνει τα ενστικτα.

Μονο που σκεφτομαι μια μητερα να συζηταει για τα "καπριτσια" του παιδιου της με πιανουν τα γελια! Τραγικο!!!

Φιλια πολλα καημε μου!

Γ.Π. είπε...

@anepidoti, καλημέρα.Αυτό που θέλω να θίξω είναι απλά ότι κάποιες φορές ο καθένας πρωταγωνιστεί στο έργο που θέλει εκείνος χωρίς να έχει ενημερώσει τον άλλον και εξ αυτού προκαλέιται ένα ...μπάχαλο!

Γ.Π. είπε...

@πρωτόπλαστη, καλημέρα πρωτόπλαστή μου, όντως θα ήταν πολύ προχώοο που λέει κι η διαφήμιση!!!!

gregory είπε...

δεν θα μπω στην ουσια αλλα θα πω κατι....ειναι ενα ζευγαρι 21 χρν και οι δυο...βγαινουν 10 φορες ραντεβου.ερεθιζοντε...και το κανουν ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ...
τι πρεπη να κανουν? δεν πρεπη να συναντιοντε για να μην ερεθιστουν?

Antoine είπε...

Πολύ σοβαρό αυτό με τη μαμά... χιχι!

Ναι, ναι! Συμφωνώ! Γιατί υπάρχουν τόσα στερεότυπα γύρω απ' αυτό θέμα; Θα δυσαρεστηθεί κανείς αν πω ότι μου αρέσουν τα γεμιστά; Μπα... δε νομίζω.
Και για να κάνω τον κακό (ή καλό... δεν ξέρω) αυτά που κοροϊδεύουμε στους άλλους, ΟΛΟΙ τα κάνουμε! Υπάρχει κανείς που το διαψεύδει; Μπα... δε νομόζω.
Ας κοιτάξουμε πρώτα τα δικά μας και μετά ας επεκταθούμε στα των ετέρων (εγώ θα το τηρήσω τελευταίος αυτό... χιχι!).

Γ.Π. είπε...

@gregory, το αντίθετο φίλε μου, πρέπει να συναντηθούν και να ερεθιστούν και να εκτονωθούν!!! Άξια τα παιδιά, άξια!!

Γ.Π. είπε...

@antoine, έτσι ακριβώς φίλε μου, έτσι ακριβώς...!