Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Τα φώτα σας

Αγαπητοί, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, μάγειρες και μαγείρισσες, καλοφαγάδες, αμετανόητοι χοντροί και ανορεκτικές μοντέλες, καλοί μου φίλοι...
χρειάζομαι τα φώτα σας!!!

Έχω μπλέξει άσχημα και δεν βρίσκω άκρη.

Χρειάζομαι (το έχω ανάγκη πολύυυυυ)να μάθω τί παίζει με τα τυριά ανθότυρο και μυζήθρα. Το έχω ψάξει και μόνος μου αλλά τζίφος.Θα ήθελα να μου εξηγούσατε αν έχετε την καλοσύνη ποιο είναι το πιο παχυντικό, ποιο είναι το αλμυρό, πιο είναι το ελαφρύ και γενικά πως τα ξεχωρίζουμε και πως τα ζητάμε!!! (φρέσκια,ξηρή, επί ξηρού, επί χλωρού...ουφ!)


Έχω μπλεχτεί τόσο που λέω να πάρω λίγο μετσοβόνε να ησυχάσω αλλά το περσινό μου χειμωνιάτικο τζιν με κοιτάει με μισό μάτι!


Παρακαλώ διαφωτίστε με γιατί κοντεύω να βελάξω...!!!!


Υ.γ. να δω με τόσα οζά πότε θα ξεμυρίσει το μπλογκάκιον από την τόση φύση....

22 σχόλια:

gregory είπε...

καυμε μου σαν γνησιος τυρογαλος ακου....και τα δυο ειναι αλαφρα απο λιπη και αλατι οταν ειναι χλωρα.
αν και το ανθοτηρο τρωγετε παντα φρεσκο...
αχ να ειχα λιγο τωρα....

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

καημέ μου πολύ θα ηθελα να σε βοηθήσω αλλά έχω ένα μικρό προβληματάκι. Δεν το βάζω το τυρί στο στόμα μου. Πάντως για δίαιτα απο ότι ξέρω το καλύτερο είναι το ανθότυρο το ανάλατο. Λίγο όμωσ έτσι;

Laplace είπε...

κ εγω φιλε θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα κ εγω δεν τρωω τυρια..χαχα
δεν μαρεσουν..
αν θες να ρωτησω παντως διαιτολογο,μια φιλη μου,πες μου

Γ.Π. είπε...

@gregory, σε ευχαριστώ γνήσιε τυρόγαλε φίλε μου! Τελικά ίσως έχεις δίκιο μόνο όποιος τα φτιάχνει μπορεί να ξέρει...

Γ.Π. είπε...

@πράσινη κλωστή δεμένη, λίγο ε; τώρα μου το χαλάς κάπως γιατί εγώ αντίθετα από σένα μπορώ να φάω χωρίς ψωμί για όσα χρόνια θες αλλά χωρίς τυρί δεν κάνω ούτε για μια μέρα...

Γ.Π. είπε...

@laplace78, καλύτερα να ρωτήσουμε κάποιον αστρολόγο έτσι που έχει μπλεχτεί το πράγμα. Μηπώς σου πω να ρωτήσω εγώ κάποιο ψυχολόγο για τις απορίες που έχω...
Καλό Σουκου φίλε!

One Happy Dot είπε...

Τη στιγμή που βουτούσα το κουτάλι στο βάζο με τη Nutella εμφανίστηκε η ανάρτησή σου...και που σου γράφω αμαρτία είναι οπότε φεύγω γρήγορα και σε αφήνω στην ησυχία σου. (Ανθότυρο...γιακ!) :)

jacki είπε...

Καημέ μου μιλάς για τα πιο ανέραστα τυριά. Εγώ δεν αγαπώ καθόλου τα γαλακτοκομικά αλλά να σου πω ότι οι διατροφολόγοι ανθότυρο προτίνουν... Ένα τυρί χωρίς καθόλου γεύση. Όσο για τη μυζήθρα επειδή είναι φθηνή τη χρησιμοποιούν στις πίττες. Αυτά ξέρω εγώ.
Να είσαι καλά.. Άντε και καλά τυριά..

Γ.Π. είπε...

@onehappydot, εύχομαι καλές nutellοκαταδύσεις! Να σου πω την αλήθεια πολύ βο(υκο)λικό το θέμα της αναρτησής μου, έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τα βαριά. Αλλά πέρασα κι από σας και είδα οτι το φιλοσοφείτε ελαφρώς...

Γ.Π. είπε...

@jacki, όπως σωστά παρατύρησες (!) το θέμα μου είναι κάπως ... ανέραστο.
Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση. Προβλέπω σήμερα στο σούπερ μάρκετ να ζητήσω γραβιέρα Κρήτης (με 120% λιπαρά) για σαγανάκι και να βάλω και κανένα χωριάτικο λουκάνικο να ψήσω και χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες και να τελειώνουμε... Όχι θα κάτσω να κάνω τον άγιο Ονούφριο για ένα τζιν. Καλή μας όρεξη!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, καθώς γνώσεις πολλές δεν έχω επί του θέματος, θα σου μεταφέρω τις εμπειρίες μου, γευστικές και μη. Η μυζήθρα η φρέσκια, οπτικά μοιάζει με το ανθότυρο αλλά είναι ένα πράγμα (για τα γούστα μου) ουδέτερο και άνοστο. Σαν ξερή, πάλι ξέρω ότι είναι πολύ αλμυρή και τη χρησιμοποιούνε, κυρίως στη Πελοπόννησο, τριμμένη για τα μακαρόνια. Το ανθότυρο, λογικά πρέπει να είναι πιο παχύ από τη φρέσκια μυζήθρα, αλλά σίγουρα είναι πιο εύγευστο.
Τώρα, μεταξύ μας, δε νομίζω πια ότι θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το ένα ή το αλλο τυρί. Καλύτερα κόψε τα λουκάνικα και τα σαγανάκια και τις τηγανιτές πατάτες και βρες πώς θα κάψεις τις επιπλέον θερμίδες. Τρόποι υπάρχουν πολλοί και...ευχάριστοι. Αντε, Σαββατόβραδο σημερα...

Ανώνυμος είπε...

Ωπ, βρήκα κι αυτό.Θερμίδες:
Μυζήθρα άπαχη-ανάλατη(100 γρμ.) = 100
Ανβότυρο(100γρμ.) = 370
Μυζήθρα παχειά (100γρμ,). = 330


http://www.houselife.gr/home_decoration/gr/50/3

Ελπίζω να σε βοηθήσει.
Φιλιά

Antoine είπε...

Δεν τρώω ούτε ανθότυρο ούτε ούτε το άλλο το τυρί... δεν έχουν ωραία γεύση! Προτιμώ τα τα πιο σκληρά...

χιχι!

amazone είπε...

Εγώ πάλι τρώω μόνο φέτα οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε διαφωτίσω.
Αλλά γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ ,σε σημείο που θα βέλαζες???
:P

Γ.Π. είπε...

@houlk, πολυ-χρηστική μου houlk σε ευχαριστώ! Πάντα εμπεριστατωμένη βρε κοπέλα μου!
Όχι στα άνοστα!
Ναι ... στα ευχάριστα!

Γ.Π. είπε...

@antoine, υπαινικτικέ φίλε μου, με προβληματίζεις ; ))))
Άσε και εγώ από σκληρό το πάθα νομίζω...

Γ.Π. είπε...

@amazone, ενδιαφέρομαι γιατί και εγώ τρώω σχεδόν αποκλειστικά φέτα. Αλλά από τότε που αποφάσισαν να βάλουν στις συσκευασίες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία των προϊόντων ζούμε υπό καθεστώς...λιποκρισίας! Μέρες που ναι!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Καημε μου πολυ θα ηθελα να σε βοηθησω αλλα δυστυχως...εχω πληρη αγνοια! Τουλαχιστον για το ανθοτυρο μπορω να επιβεβαιωσω οτι ειναι ανοστο...!

Φιλια πολλα και προσοχη:
ξημερωνει κυριακη...!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσει λίγο η περιρρέουσα και ομιχλώδης περί τα λιπαρά των γαλακτοκομικών προϊόντων, οφείλω να σου πω καημέ μου πως πρέπει να με εμπιστευτείς, διότι έχω καταναλώσει τόνους τυρί στη ζωή μου και τόνους γιαούρτι! Ψηφίζω ανθότυρο που δεν υπάρχει σε άλλη μορφή εκτός από φρέσκο, νωπό και πολύ μαλακό. Το συνιστούν όλοι οι διαιτολόγοι (τσεκαρισμένο)και ξεχωρίζει από τη νωπή μυζήθρα στο εξής: Είναι πιο αφράτο, ενώ η μυζήθρα πιο συμπαγής. ;-)
Η μυζήθρα δεν συνιστάται στις δίαιτες γιατί (λένε οι ειδικοί) ανεβάζει την "κακή" χοληστερόλη. Αντίθετα με το ανθότυρο που ανεβάζει την "καλή". Πάντως το κρητικό ανθότυρο είναι αστέρι!!!
Φιλιά !!! :-)

Γ.Π. είπε...

@μελίτη, καλημέρα μελίτη μου και σε ευχαριστώ! Κρητικό ανθότυρο λοιπόν (αν και από την Κρητική τυροκομία θα μου επιτρέψεις να επιλέξω τη στάκα!)

mahler76 είπε...

Εγώ ως αμετανόητος χοντρός δεν τα τρώω αυτά τα τυριά. χαχαχα

Γ.Π. είπε...

@mahler, και πολύ καλά κάνεις! Εννοώ που είσαι αμετανόητος!join the group!