Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Σημάδια των καιρών (ολοταχώς προς το τέλος των αντρών)



Κύριοι τελειώσαμε.
Αν δεν τελειώσαμε, τότε σίγουρα βαίνουμε προς το τέλος.
Μείναμε λίγοι.
Κι αυτός ο κόσμος μοιάζει να μη μας έχει πια ανάγκη.
Δεν είμαστε απαραίτητοι.
Δεν εκφράζουμε κάτι το μοναδικό, κάτι το αναντικατάστατο.
Για αρκετούς δεν είμαστε καν χρήσιμοι.
Μας προσπερνούν τα γεγονότα. Συν-άνδρες, περαστικά μας! Και καληνύχτα!
Και αν δε με πιστεύετε ορίστε, διαβάστε τα σημάδια των καιρών! Και τρίψτε τα μάτια σας. Μαλακά, μη φύγει η μάσκαρα!

Διαμαρτύρονται οι ομοφυλόφιλοι της Αθήνας ότι ο δήμος δεν περιλαμβάνει το Φεστιβάλ τους υπό την αιγίδα του!
Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα:

O Kακλαμάνης λέει "όχι" στο Athens Pride 9/4/08

Το αίτημα για παροχή αιγίδας στο Athens Pride απορρίφθηκε Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις τα Pride τίθενται κάτω από την αιγίδα των Δήμων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι οι εκεί Δήμαρχοι δεν δίνουν τίποτε παραπάνω. Τόνισε ότι «ζητάνε δέκα, τους δίνω τα εννιά, μόνο την αιγίδα δεν τους δίνω».

Προσέξτε τώρα πόσες αναγνώσεις έχει (για μένα) αυτή η είδηση:

  1. Οι ομοφυλόφιλοι θεωρούν ότι μπορούν να ονομάζουν ένα φεστιβάλ όπου προβάλουν την σεξουαλική ιδιαιτερότητά τους ως η "υπερηφάνεια της Αθήνας". Λες και εκφράζουν όλη τους Αθηναίους ή ότι όλοι εμείς νιώθουμε υπερήφανοι γι' αυτούς. Και δεν θα σταθώ (αν και θα ' πρεπε) στο αν θα πρέπει να προβάλλεται η επιλογή τους αυτή. Αλλά αναρωτιέμαι. Θα μπορούσα και εγώ που μου αρέσουν οι μελαχρινές, ιδιαίτερα οι τσουπωτές, οι μπαμπάτσικες, να κλείσω κάποια μέρα την Αθήνα για να διαδηλώσω την προτίμησή μου;
  2. Οι ομοφυλόφιλοι θεωρούν λογικό ο Δήμος των Αθηναίων να επιβραβεύσει την ιδιαιτερότητά τους και να την προβάλει. Έχουμε πλέον προσπεράσει το αίτημα της ανοχής. Ιστορία αποτελεί και η ανάγκη της αποδοχής. Πλέον μιλάμε για εξαναγκαστική επιβράβευση μιας τέτοιας σεξουαλικής συμπεριφοράς
  3. Ο (gay friendly) δήμαρχος των Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης αρνείται να τους θέσει υπό την αιγίδα του δήμου. Αλλά νιώθει υποχρεωμένος να απολογηθεί. Και να μας ενημερώσει ότι ουσιαστικά επικροτεί μια τέτοια εκδήλωση και τη στηρίζει με όλους τους τρόπους μόνο που δεν έχει το θάρρος να το πει δημόσια
Στο ίδιο θέμα παραμένουμε μαθαίνοντας ότι δήμαρχοι που πρόσκεινται στον Συνασπισμό (!) αρνούνται να τελέσουν γάμους ζευγαριών του ιδίου φύλου. Αυτό και αν δεν το περίμενα.
Παραθέτω σχετικά:
Πόλεμος ανακοινώσεων ΟΛΚΕ-Συνασπισμού για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών Για εμπαιγμό και πολιτική ανακολουθία εγκαλεί το Συνασπισμό η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ), όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων από δημάρχους που πρόσκεινται στο κόμμα της Αριστεράς. Σήμερα ο ΣΥΝ μας ανακοίνωσε την άρνηση των δημάρχων που επηρεάζει να τελέσουν τους γάμους αυτούς» αναφέρεται στην ανακοίνωσε της ΟΛΚΕ που καλεί το ΣΥΝ «να εξηγήσει γιατί πρόβαλε την προηγούμενη άποψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων δημάρχων, εκμεταλλευόμενος την κατανοητή επιθυμία της μεγάλης ομάδας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών της χώρας για ισότητα και δικαιοσύνη, και πλειοδοτώντας κάθε άλλο πολιτικό χώρο για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης.»

Και μάλιστα οι ομοφυλόφιλοι φέρνουν σαν "καλό" παράδειγμα δήμαρχο προσκείμενο στην Ν.Δ. (!) ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα σαν άνθρωπος και σαν θεσμός (!) να παντρέψει δύο ομοφυλόφιλους!
Λέτε να ζήσουμε κάποτε τη στιγμή που οι τηλεοράσεις θα καλύπτουν την τελετή των γάμων του Γ. Καρατζαφέρη με τον Μ. Έβερτ; Μπρρρρρ!!!!!!

Τελευταίο σημάδι των καιρών για σήμερα η είδηση ότι στην Ισπανία στην νέα κυβέρνηση Θαπατέρο οι γυναίκες υπουργοί είναι περισσότεροι από τους άνδρες καθώς είναι επικεφαλής 9 υπουργείων σε σύνολο 17!
Παραθέτω:
Οι γυναίκες κυριαρχούν στη νέα ισπανική κυβέρνηση υπό τον Θαπατέρο

Το ωραίο φύλο έχει την τιμητική του στη νέα ισπανική κυβέρνηση που παρουσίασε ο Χοσέ Θαπατέρο. Οκτώ γυναίκες υπουργοί έναντι επτά ανδρών με μια 37χρονη από την Καταλονία να αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας

Πρόκειται για την Κάρμεν Τσακόν, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας (PSC), η οποία είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας στην Ισπανία.

Κατά τα άλλα, ο Θαπατέρο διατήρησε το «βαρύ πυροβολικό» της προηγούμενης κυβέρνησης με πρώτη αντιπρόεδρο την Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα.

Πάντως, στην ισπανική πολιτική ζωή των τελευταίων χρόνων, οι γυναίκες αναλαμβάνουν συχνά θέσεις-«κλειδιά». Ο τέως πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ είχε διορίσει γυναίκα υπουργό Εξωτερικών (Ανα Παλάθιο), ενώ γυναίκες ήταν επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας.

Και μάλιστα η Κάρμεν Τσακόν, η νέα Υπουργός Άμυνας είναι έγκυος και μας έδωσε μια από τις ωραιότερες εικόνες το τελευταίο διάστημα από τη διεθνή επικαιρότητα, καθώς στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων της πέρασε μπροστά από το άγημα του Ισπανικού στρατού.Μια εικόνα που με την ταυτόχρονη αντιπαράθεση της αυστηρής και απόμακρης εικόνας των στρατιωτών και μια γυναίκας που κουβαλάει στα σπλάχνα της ένα έμβρυο, αποδεικνύει ότιστις μέρες μας, ακόμα και ο αρχηγός του στρατού μπορεί να αποτελεί σύμβουλο του θαύματος της ζωής και της αγάπης.

Υ.Γ. Τυχερέ Λεωνίδα! Εσύ έφυγες νωρίς!

4 σχόλια:

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Ηξερα οτι η λεσβιακη κοινοτητα προσκειται στο συνασπισμο. Πως αλλαξαν τωρα ετσι τα πραγματα? Δεν καταλαβαινω γιατι ναμην δεχομαστε αυτους τους ανθρωπους με τις οποιες σεξουαλικες ιδιαιτεροτητες. Δηλαδη απορριπτουμε τους γκεϊ αλλα δεν μας ενοχλουν οι σαδιστες? Αυτοι δεν ειναι ανθρωποι με σεξουαλίκες ιδιαιτεροτητες? Και στο κατω κατω γιατι να κρινουμε καποιν απο το τι κανει στο κρεβατι του?

Οσο για τις γυναικες υπουργους στη Ισπανια, νομιζω οτι ειναι ενα μεγαλο βημα. Ηρθε επιτελους η ωρα να καταλαβουν και οι ανδροκρατουμενες κυβρνησεις και οχι μονο οτι οι γυναικες εχουν αξια και ειναι ικανες για θεσεις και πραγματα που βρισκονται κατω απο την ''ανδρικη κυριαρχια''.

Γ.Π. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κανένα από το τι κάνει στο κρεβάτι του!
Δεν συμφωνώ όμως όταν κάποιος αυτό που κάνει στο κρεβάτι του το διαδηλώνει και το επιβάλλει.
Και ούτε συμφωνώ όταν κάποιος πολιτευτάκος το καπηλεύεται αυτό.
Και βέβαια είναι σωστό να αναλαμβάνουν υπέυθυνες θέσεις και θέσεις αποφάσεων οι γυναίκες. Έτσι κι αλλιώς οι άντρες που τόσο καιρό έχουν γαντζωθεί στα πόστα, στην πραγματικότητα λειτουργούν με βάση κάποια γυναίκα. Εκείνη που άμεσα (σαγιονάρα στο σπίτι και τέτοια χαριτωμένα)ή έμμεσα (προσπαθώντας να την κερδίσουν, να την εντυπωσιάσουν, να την ευχαριστήσουν ή να την αποφύγουν)καθορίζει τη ζωή τους. Τουλάχιστον όταν αναλάβει η ίδια η γυναίκα την εξουσία μπορεί ο κόσμος να γίνει πιο απλός...

christina είπε...

Λυπάμαι πολύ γιατί με τους κύριους που τελειώσανε...τελειώνουνε και οι κυρίες...
σε λίγο θα είναι ντροπή να δείχνουμε τη θηλυκότητα και τον αντρισμό μας...
στο τέλος θα γίνουμε όλοι απροσδιορίστο φύλου και θα τελειώνουμε...τίποτε πια δε θα ναι απαραίτητο, αναντικατάστατο...όλα ανοιχτά...όλα χαλαρά, όλα οκ...
προτείνω να βγούμε κι εμείς οι straight στους δρόμους και να διαδηλώνουμε πόσο straight είμαστε μπας και προλάβουμε να διασώσουμε κάτι...να δώσουμε έστω ένα παράδειγμα στις επόμενες γεννιές...
ξυπνήστε! χάνεται το φυσιολογικό!

Γ.Π. είπε...

@christina, σε καλωσορίζω!Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Συμφωνούμε απόλυτα σε όσα είπες. Ίσως κάποια στιγμή,τα άτομα με ευαισθησίες και προσωπικότητα θα πρέπει να απαιτήσουμε την επιστροφή της αλήθειας, της καλαισθησίας και της ελευθερίας στη κοινωνία μας...