Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν' ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ.

Τεχεράνη, 1943.
Η συνάντηση της μεγάλης τρόικας: Στάλιν, Τσόρτσιλ και ο παράλυτος Ρούζβελτ. Κατά τις διαπραγματεύσεις ο Τσόρτσιλ γράφει στον Ρούζβελτ ένα σημείωμα, εκείνος το διαβάζει, μετά το σκίζει και το ρίχνει στον κάδο των σκουπιδιών. Όταν τελείωσε η διάσκεψη οι άνδρες της ρωσικής αντικατασκοπευτικής υπηρεσίας μαζεύουν τα κομμάτια και τα κολλάνε μαζί. Το σημείωμα λέει: Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν' ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ. Δημιουργείται πανικός. Ο Στάλιν πληροφορήθηκε αμέσως, η φρουρά του ενισχύθηκε, οι αναλυτές πυρετωδώς ψάχνουν τον κώδικα της κρυπτογραφίας. Χωρίς αποτέλεσμα. Ακολουθούν μια σειρά κατασταλτικών μέτρων κατά της ηγεσίας της αντικατασκοπευτικής υπηρεσίας, όμως ο γρίφος έμεινε άλυτος.

Γιάλτα, 1945.
Η μεγάλη τρόικα ξανά μαζί. Σ' ένα διάλειμμα ο Στάλιν ρωτάει τον Ρούζβελτ:
- Θυμάστε, στην Τεχεράνη το 1943 ο Τσόρτσιλ σας έστειλε ένα σημείωμα που έγραφε: Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν'ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ, τι σημαίνει αυτό;
- Α-α-α, χαμογέλασε ο Ρούζβελτ, τότε του έκανα νεύμα για να κλείσει το φερμουάρ του παντελονιού του.*

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο!
Πολύς χαμός για το τίποτα!Μλάω για την αντικατασκοπευτική που τρελάθηκε!
Να λοιπόν που και η πολιτική έχει τις ανθρώπινες στιγμές της , τη χιουμοριστική πλευρά της.
Και να που οι πολιτικοί εκτός από "μορφές" είναι κ απλοί άνθρωποι όπως όλοι μας , που εκτός από ιστορικά διαγγέλματα ενιότε μπορεί να πουν και επιτυχημένες ατάκες.
Την καλησπέρα μου καημέ...

Γ.Π. είπε...

Καλώς επανήλθες γαία μου! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!