Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Από τα μικρά των εφημερίδων...

Έχω ένα "κακό " συνήθειο.
Παίρνω εφημερίδες. (αν και θα το σκεφτώ αν θα συνεχίσω τώρα που πάνε οι καθημεριμές στο 1.30€)
Και όχι μόνο αυτό. Αλλά τις διαβάζω ανάποδα. Ξεκινώ από τις πίσω σελίδες.
Αυτό μου προέκυψε επειδή σαν παιδί "καιγόμουν" για τα αθλητικά και τότε τα βάζαν στο τέλος.
Έμαθα όμως τώρα και συνεχίζω να ξεκινώ την ανάγνωση από το οπισθόφυλλο. Και έχω καταλήξει εκεί να βρίσκω τις σπουδαιότερες ειδήσεις. Και αν μη τι άλλο τις ειδήσεις που δύσκολα θα χωρέσουν στα news-shows που αντικατέστησαν τα δελτία (προσέξτε πόσο η ελληνική γλώσσα προσδιορίζει εννοιολογικά με τη λέξη δελτία, το ύφος που τα χαρακτήριζε κάποτε) ειδήσεων.

Και ορίστε κάνα δυο που μέσα στον ορυμαγδό(;) των γεγονότων αμφιβάλλω αν θα έφτασαν στα αυτιά σας:

Μια θέση πιο ψηλά η Θάνου


Το ασημένιο μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Έντμοντον το 2001 παίρνει η Κατερίνα Θάνου μετά από σχετική απόφαση της IAAF

Στην Κατερίνα Θάνου αποδίδει η IAAF το ασημένιο μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 στο Εντμοντον, μετά την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Αμερικανίδας σπρίντερ από τον Σεπτέμβριο του 2000 και μετά, διάστημα για το οποίο παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση της ουσίας THG (τετραϋδρογεστρινόνη).

"Νομικά, δεν είχαμε άλλη δυνατότητα. Δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι η Θάνου υπέπεσε σε κάποια παράβαση ντόπινγκ εκείνο το διάστημα, κάτι που δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να αποδώσουμε το μετάλλιο σε αυτή", δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF, Νικ Ντέιβις. Η ΔΟΕ από την πλευρά της θα πρέπει να αποφασίσει και αυτή για την αναδιανομή των 5 μεταλλίων που είχε κερδίσει η Τζόουνς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά πλέον θεωρείται σίγουρο ότι θα λάβει υπόψιν της τις αποφάσεις της IAAF. Αυτό σημαίνει ότι η Θάνου θα πρέπει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αφού στα 100μ είχε τερματίσει 2η πίσω από την Τζόουνς.

Αν επιτρέπετε μια προσωπική γνώμη, αυτή η είδηση έρχεται να δικαιώσει εν μέρει εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας (και είμαι σίγουρος ότι είμαστε πολλοί) που θεώρησε ότι έγινε μεγάλη αδικία παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε αυτά τα δύο παιδιά. Η πλήρης δικαίωση όμως θα έρθει όταν και η Θάνου και ο Κεντέρης επανέλθουν πλήρως και πρωταγωνιστήσουν και πάλι σε τόσο σημαντικούς αγώνες. Πολύ περισσότερο όταν ξανακόψουν πρώτοι το νήμα ακουμπώντας το με το εθνόσημο στο στήθος.

Αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού Eurovision γιά νέους σολίστ 2008.
O νεαρός μουσικός Διονύσιος Γραμμένος (κλαρινέτο) από την Κέρκυρα επελέγη από την κριτική επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «
EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2008». Ως αναπληρωματική επελέγη η Λουκία Λουλάκη (βιολοντσέλο). Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον κοινού το Σάββατο 29 Μαρτίου στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών με την χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ι.Σ. Λάτση», συμμετείχαν 12 νέοι μουσικοί.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Αρης Γαρουφαλής (σολίστ πιάνου) – Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Σέμσης (σολίστ βιολιού), Βαγγέλης Ασημακόπουλος (σολίστ κιθάρας), Σπύρος Μουρίκης (σολίστ κλαρινέτου), Σωκράτης Ανθης (σολίστ τρομπέτας), Δημήτρης Δεσύλλας (σολίστ κρουστών). Την παρουσίαση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας ο οποίος ήταν και μέλος της Κριτικής Επιτροπής, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Το ραντεβού του Διονύση με τους υπόλοιπους 15 συνυποψήφιούς του είναι το Μάιο στη Βιέννη, όπου αρχικά θα διαγωνιστούν στον Προκριματικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, διεκδικώντας μια από τις επτά θέσεις του Τελικού.
Ο Τελικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός, που σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης (Wiener Festwochen), θα μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 22:20 από την ΕΤ1.

Αυτήν την είδηση ήθελα να τη βάλω από χθες αλλά φοβήθηκα μήπως κάποιοι το περάσουν για πρωταπριλιάτικο αστείο στην Καλομοίρα. Δυστυχώς όμως για κάποιους αυτή η χώρα εκτός από Καλομοίρα (που δεν έχω κάτι μαζί της) έχει και Καλομοίρη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το να ξεκινάς ανάποδα εφημερίδες και περιοδικά το βρίσκω πάντως πολύ πολύ πιο ενδιαφέρον, γι'αυτό και το κάνω πάντα ;-) συν το γεγονός ότι είμαι αριστερόχειρας και με βολεύει απίστευτα!!

Γ.Π. είπε...

@agglidal, καλησπέρα!
Το ότι είσαι αριστερόχειρας (σε μια κοινωνία δεξιόχειρων) φοβάμαι ότι κάνει κάθε τι πολύ πιο ενδιαφέρον και δύσκολο!
Το κατάστημα που πουλάει είδη για αριστερόχειρες το έχεις τσεκάρει;
Θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή και να αγοράσω κάτι για να μπω στη θέση ενός αριστερόχειρα.

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Επαναστατη μου κι εγω ξεκιναω το διαβασμα της εφημεριδας απο το τελος. Tο κανω ομως γιατι πρωτα διαβαζω τα κοινωνικα. Oχι, δεν ειμαι καμια πεσσιμιστρια, απλα απο μικρη το εβρισκα πολυ ενδιαφερον και ας μην ηξερα -ευτυχως- κανεναν μεχρι τωρα απο αυτους. Οσο για την Θανου δεν μπορω να πιστεψω οτι αδικηθηκε. Ουτε αυτη, αλλα ουτε και κανεις αλλος, Το ντοπινγκ ειναι μεγαλο προβλημα και μαζι με τους υπεραριθμους χορηγους θεωρω πως αμαυρωνουν το ολυμπιακο πνευμα, αν υπαρχει ακομη κατι τετοιο στη εποχη μας.

Γ.Π. είπε...

@μπουρμπουλήθρα, καλησπέρα.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου ότι το ντόπινγκ είναι ένα τεράστιο θέμα και καταστρέφει πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον αθλητή. Στην περίπτωση όμως Κεντέρη-Θάνου η αδικία έγκειται στην επιλεκτικότητα του ελέγχου. Βλέπεις ότι σε μια κούρσα ήδη η πρώτη (Τζόουνς) ομολόγησε τη χρήση αναβολικών, ενώ η δεύτερη (θάνου) θα μείνει πάντα με τη ρετσινιά των γεγονότων του Αυγούστου του 2004. Φαντάσου τί γίνεται παρακάτω. Αυτό που με ενοχλεί είναι λοιπόν η στοχευμένοι έλεγχοι, οι "φωτογραφικοί".
Είναι θα έλεγα όπως όταν φεύγει ο κόσμος από ένα πανηγύρι στο χωριό και ο τοπικός τροχονόμος κάνει αλκοτέστ μόνο στους ξένους (και δη Αθηναίους)!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

τελικα εισαι ψιλογκαντεμης επαναστατη μου.. εγραψες για ντοπινγκ και τα λοιπα και να σου σημερα το μεγα σκανδαλο με την ομαδα της αρσης βαρων να ειναι ολη ντοπαρσμενη.. ελπιζω να μην βρισκεται καποιος απογονος του μητσοτακη πισω απο το επαναστατης της καθε μερας!! χιχι.. καλημερα!!!

Γ.Π. είπε...

@μπουρμπουλήθρα,πολύ εύστοχη η παρατήρηση;)
Όμως θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην αναφέρεις αυτό το όνομα εδώ (Μητσοt@Κισσ) γιατί το βρίσκει το antivirus ως trojan και μου ρίχνει το σύστημα!
Όσο για τη Θάνου, αφού αποφάσισαν να της δώσουν το μετάλλιο, το έγραψα και εγώ. Προσωπικά αν ήμουν στη θέση της (που καθόλου δεν θα το ήθελα) δεν θα το έπαιρνα ποτέ!
Το timing βέβαι για το ποστ αποδείχτηκε προβληματικό αλλά αυτό που έγινε μόνο Ο Μάκης (λέγε με Ταρζάν) μπορούσε να το περιμένει. Έτσι δεν είναι;

Μπουρμπουλήθρα είπε...

καημε μου εχεις πολυ χιουμορ οταν θελεις.. :-p