Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Εθνογνωσία

«Ενόψει της εθνικής επετείου …»

Όχι!

«Η πατρίς …»

Μπά!

«Αι ένοπλαι δυνάμεις …»

Με τίποτα!

Ναι αλλά έτσι, με τον «γύψο» απομακρυνόμαστε. Απαξιώνουμε. Ειρωνευόμαστε. Ξεχνάμε. Χάνουμε.

Και δεν είναι αρκετή δικαιολογία ο «γύψος», ο ξύλινος κηρυγματικός λόγος, τα βαρετά αφιερώματα για να μη γνωρίζουμε, να μη μάθουμε, να μην ξέρουμε.

Την Τρίτη είναι του Ευαγγελισμού. Και προσωπικά εγώ έχω την αίσθηση ότι θα χρειαζόμουνα και σαν άτομο και σαν πολίτης κάποιο χαρμόσυνο νέο.

Την Τρίτη γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821. Για να έχουν νόημα οι «επαναστάτες της κάθε μέρας» χρειάστηκε η Επανάσταση εκείνων των ημερών. Και κουράστηκα με τους θολοκουλτουριάρηδες (που λέει και ο Άδωνις, ο ακραίος). Δεν έγινε έτσι το ένα, δεν ισχύει το άλλο, ιστορική ανακρίβεια το τρίτο, εθνικιστική προπαγάνδα το παράλλο. Τελικά οι Τούρκοι μας παρακαλούσαν να απελευθερωθούμε και εμείς λέγαμε no thanks!

Και έχω κουραστεί να ακούω κάθε λογής ιντελεκτουέλ-παπάρες για την σημαία. Είναι απλά ένα πανί λέει ο ένας, όλοι έχουμε δικαίωμα να την καίμε λέει ο άλλος, δεν είναι η πραγματική σημαία της Επανάστασης μας «διαφωτίζει» ο τρίτος! Έχουμε δικαίωμα να την καίμε! Ναι,ε;

Ε, λοιπόν όχι ρε φίλε! Όση παγκοσμιοποίηση και ανεκτικότητα και να μου πουλήσεις, όση glamουριά και αν με μπουκώσεις, όση «καριέρα» και αν με χρεώσεις, εγώ δε θα σταματήσω να επιμένω.

Και θα σου κοτσάρω και ένα πόστ για τη σημαία να βγάλεις καντήλες. Σκασίλα μου και αν πάει άπατο. Εγώ θα το ανεβάσω. Θα βάλω τα καλύτερα link για τα σημαία και άμα αντέχεις και γουστάρεις πήγαινε δες τα.

Αύριο θα σου ξαναπώ για την Καλομοίρα, τον Ζαχό, τα σκουπίδι, τον Γιωργάκη και ότι άλλο μας τη δίνει καθημερινά. Σήμερα όμως έχει Εθνογνωσία!

Βικιπαίδεια

http://skinious.blogspot.com/2008/03/2-1821.html

http://www.army.gr/articles-flag.php

http://users.att.sch.gr/zskafid/simea5d.htm

http://www.typologos.gr/?p=467



Αυτά τα ολίγα και Χρόνια Πολλά!

1 σχόλια:

Skinious είπε...

Συγχαρητήρια και για το δικό σου blog! Και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!