Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Για τους πολιτευτές της "δικαιολογημένης" αδράνειας

Επειδή η εποχή είναι δύσκολη και επειδή οι πράξεις και ευθύνες όσων τώρα είναι σε σημαντική θέση θα συνεχίσουν να τους βαραίνουν σε χρόνους ιστορικούς έχω να διηγηθώ αυτό το περιστατικό:
"Στα χρόνια πριν την Γαλλική Επανάσταση ο αντιβασιλιάς επέβαλε αβάσταχτους φόρους σε μια επαρχία της Γαλλίας. Ο βουλευτής αυτής της επαρχίας ήταν τολμηρός και ακλόνητος (ένας απ' αυτούς που στα χρόνια της επανάστασης έγιναν ηγέτες του λαού) και με εξαιρετική επιμονή υπερασπίζοντας μπροστά στον αντιβασιλιά τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, σχεδόν απειλούσε τον αντιβασιλιά. Αμήχανος και εκνευρισμένος από τέτοια κουβέντα, ο αντιβασιλιάς είπε:
- Τι θράσος! με απειλείς; Τι δυνάμεις και τι μέσα έχεις εσύ για να αντισταθείς στη θέληση μου; Τι μπορείς να κάνεις;
- Να υποτάσσομαι και να μισήσω! είπε ο γενναίος βουλευτής"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Καημέ,κ καλώς σε βρίσκω κ πάλι μια κ είχα λιγάκι χαθεί.Αυτό κάνει ο λαός κ αυτή ακριβώς είναι κ η δύναμή του.Μέχρι ενός σημείου υποτάσσεται σε έναν ηγέτη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να συσσωρεύει απίστευτες ποσότητες ΜΙΣΟΥΣ...Ουέ κ αλίμονο όμως στον ηγέτη που θα αντιμετωπίσει το μίσος όταν αυτό ξεχειλίσει...
Πρωθυπουργοί έξυπνοι που φρουρούν την πατάτα(27/1),δίκαιοι βασιλείς που εκτελούν ανήθικους πρωθυπουργούς(29/1),ηγέτες που μισιούνται(22/2)…σε ευχαριστούμε για τα τόσο όμορφα δοσμένα μαθήματα πολιτικής κ ιστορίας!
Θα μας άρεσε να διαβάσουμε κ άλλα!

Γ.Π. είπε...

@Γαία, γεια σου και καλώς επέστρεψες! Χαίρομαι να ξέρω ότι έχω πιστούς αναγνώστες και κυρίως φίλους! Και το αποδεικνύεις και με ημερομηνίες!
Όσο για το αν θα διαβάσετε κι άλλα τέτοια, με μένα που μπλέξατε να είστε σίγουροι!