Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Για τους αστέγους της Αθήνας


Για τους αστέγους της Αθήνας

Εκκληση στους κατοίκους της Αθήνας να συμβάλουν στον εντοπισμό των αστέγων που έχουν ανάγκη βοήθειας απευθύνει το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, που θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο Αθηνά Εστία από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.

Λόγω της κακοκαιρίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου ως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Κάθε βράδυ, ομάδες κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, εθελοντών και εργαζομένων του ιδρύματος θα παρέχουν φαγητό, ροφήματα, υπνόσακους και ρουχισμό.Επί 24ώρου βάσεως όσοι εντοπίσουν άστεγους που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να ειδοποιούν στο τηλέφωνο 210 5246515. Οσα περιστατικά κρίνεται απαραίτητο θα μεταφέρονται σε νοσοκομείο ή στους ξενώνες αστέγων του Δήμου. Το Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος στην οδό Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους θα παραμείνει ανοιχτό επί 24ώρου βάσης.

Σε περίπτωση προβλήματος, οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 112 από τον οποίο μπορεί να εντοπιστεί και η θέση τους, προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Αν δείτε κάποιον να έχει ανάγκη ρωτήστε τον αν θέλει βοήθεια. Κατά πάσα πιθανότητα θα σας πει ότι δεν έχει κάποια ανάγκη. Ακόμα και έτσι τον έχετε ήδη βοηθήσει. Με το ενδιαφέρον σας. Μπορείτε αν θέλετε να του αφήσετε ένα πακέτο τσιγάρα, ή κάποιο κονιάκ. Αν όμως παρότι σας είπε όχι (γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι πάντα πολύ περήφανοι για να δεχτούν "ελεημοσύνη") σας φαίνεται ότι χρειάζεται βοήθεια, μη διστάσετε, καλέστε το 2105246515 χωρίς να του το πείτε.

Κάθεστε στον υπολογιστή σας, μέσα στη ζέστη σας και χαζεύετε. Σκεφτείτε και εκείνον που θα σκεπαστεί με χιόνι το βράδυ και θα περάσει μια από τις πιο δύσκολες φετινές χειμωνιάτικες νύχτες.

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ναι...αυτους του θυμονται μονο σε κατι τετοιες περιπτωσεις...

? είπε...

πολύ χρήσιμη πληροφορία

Γ.Π. είπε...

@Πρεζα tv, τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις να τους θυμόνται!

@νίκος κ., σε καλωσορίζω φίλε στο blogaki μου.

Ανώνυμος είπε...

το κρύο και ο αέρας περνάν από παντού και αν έχεις ζήσει έστω και μια νύχτα ψάχνοντας απεγνωσμένα καταφύγιο σίγουρα θα πάρεις τηλέφωνο για να βοηθήσεις...ναι...έστω και μια φορά, γιατί δεν πεθαίνει από το κρύο κάποιος δύο φορές.
ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Γ.Π. είπε...

@αγγλινταλ, καλωσήρθες στη παρέα μας. Σε ευχαριστώ για τον τρόπο που έθεσες το ζήτημα