Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Ψωμί και εφημερίδα- Μίλτος Πασχαλίδης

Χτες ζήτησα ένα χρονοταξιδευτή! Με την αλλαγή του χρόνου ήρθε και με βρήκε! Το δώρο μου ήταν ο καινούργιος δίσκος του "αδερφού" μου Μίλτου. Και φυσικά ξενύχτησα ακούγοντας τον ξανά και ξανά. Και φυσικά νιώθω να έχω ένα μπούσουλα ξανά. Ο Μίλτος είναι το GPS μου και το καινούργιο του cd είναι ανανεωμένοι χάρτες του.
Δεν έχει νόημα να σχολιάσω ιδιαίτερα για τα τραγούδια, τα λόγια ή τη φωνή. Είμαι παθολογικός θαυμαστής του. Δεν έχει επίσης νόημα να αρχίσω να αναφέρω τραγούδια του που χάραξαν την ψυχή μου. Θα ανεβάσω για αρχή ένα από τα καινούργια του τραγούδια που αντανακλά όλες μου τις πικρές εμπειρίες και τα συναισθήματα για το χρόνο που πέρασε. Θα ανεβάζω και τους στίχους του δίσκου. Γιατί σε αυτούς τους τραγουδοποιούς, για αυτά τα τραγούδια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ο στίχος.
Καλή ακρόαση!

Υ.Γ. Ευχαριστώ Άγιε Βασίλη!

ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ (Στίχοι-Μουσική: Κ.Λειβαδάς)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να λοιπόν καημέ που η χθεσινή σου προσδοκία για έναν χρονοταξιδευτή πραγματοποιήθηκε κ μάλιστα άμεσα!να που δε χρειάζεται να είμαστε μίζεροι κ απαισιόδοξοι γιατί κάποιες τουλάχιστον από τις ευχές μας πραγματοποιούνται.μακάρι μάλιστα να είχαμε τη μεγαλοψυχία να δεχτούμε ότι όταν οι ευχές μας δεν επαληθεύονται ακόμα κι αυτό συμβαίνει για το καλό μας κ κάποια θεία δύναμη το καθορίζει.κ να που η πρόνοια του "Άι-Βασίλη" υπάρχει κ ας πιστέψουμε ότι μας φροντίζει.Όσο για σένα καημέ αν το τραγούδι που παραθέτεις αντανακλά για σένα όπως λες πικρές εμπειρίες κ συναισθήματα από το χρόνο που πέρασε σου εύχομαι το 2008 να μη χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος-όσο αυτό γίνεται στην κοινωνία μας σήμερα-με τη δύσκολη κατάσταση που περιγράφει στο στίχο του ο Κ.Λειβαδάς.Ή τουλάχιστον αν αυτό απαλύνει κάπως την πικρία σου εύχομαι αν κάτι από όλα χρειαστεί ξανά να αντιμετωπίσεις φέτος να έχεις τη διαύγεια (την ώρα της πιθανής απογοήτευσης) να σκεφτείς ότι όπως λέει κ ο στίχος του τραγουδιού δεν είσαι τόσο εσύ ο υπεύθυνος για την κατάστασή σου όσο οι εξωγενείς παράγοντες που ορίζουν τη διεφθαρμένη πραγματικότητα.καλή κ δημιουργική χρονιά καημέ.απόλαυσε το δώρο κ στυλοβάτη σου

Γ.Π. είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι γαία!
Νομίζω ότι στη δημιουργία καμιά φορά δεν απαιτούνται σπουδαίες ιδέες αλλά σπουδαίες λέξεις, νοήματα και εικόνες. Και αυτό είναι που κάνει τη μίζερη καθημερινότητα μας, ηρωική διήγηση.
Ο Μ. Αλέξανδρος ζήλευε τον Αχιλλέα, όχι για τα κατορθώματά του αλλά γιατί είχε έναν Όμηρο να τον υμνήσει.
Έτσι όταν περιγράφει και παρουσιάζει κάποιος όπως ο Μίλτος με τέτοιο τρόπο ακόμα και τις απλές, καθημερινές ζωές μας, όταν δίνει χροιά αγώνα στις αγωνίες μας και μάχης στις προσπαθειές μας νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι που αξίζει τον κόπο.

roadartist είπε...

Ωραίος..πολύ καλός ο Πασχαλίδης!! Καλή χρονιά!

Γ.Π. είπε...

Σε ευχαριστώ roadartist! Πολύ καλή χρονιά και σε εσένα!