Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΣΤΑ ΣΤΟ 31Ο ΛΟΧΟ, ΣΤΟ ΔΟΡΙΣΚΟ, ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ













Όταν έχεις υπηρετήσει στις Φέρρες, όταν έχεις ανέβει με ένα τρένο γεμμάτο δακρυσμένους φαντάρους από το σταθμό Λαρίσσης μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδας, όταν έχεις φορέσει το οπλόσημο του Μηχανικού, όταν έχεις αντιμετωπίσει την αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων αξιωματικών, όταν έχεις κάνει σκοπιά και ενέδρα στον Έβρο απέναντι από κάποιον Τούρκο και έχεις κινδυνέψει από το εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται εκεί (με τη γνώση και την ανοχή των υπευθύνων- και αυτό το λέω μόνο επειδή είμαι σε θέση να το γνωρίζω καλά) δεν μπορείς να μη συγκινείσαι από μια τέτοια είδηση!



ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΣΤΑ ΣΤΟ 31Ο ΛΟΧΟ, ΣΤΟ ΔΟΡΙΣΚΟ, ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ

από ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 0:37πμ, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 8:55πμ, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008)

ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ
ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΣΤΑ
ΣΤΟ 31Ο ΛΟΧΟ, ΣΤΟ ΔΟΡΙΣΚΟ, ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ

Φτάνουν πια τα μισόλογα. Φτάνει πια η Συγκάλυψη.

Η αυτοκτονία του Στρατιώτη Μηχανικού Απόστολου Κούστα ήταν σχεδιασμένη δολοφονία. Σε αυτή συνεργάστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Μεϊμαράκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας, ο αρχηγός ΓΕΣ Βούλγαρης, ο διοικητής της Ταξιαρχίας Μπόλης, ο Υποδιοικητής Ναλμπάντης, ο διοικητής του 31ου Λόχου Ταγματάρχης Λιναρδάκης, ο διμοιρίτης ανθυπολοχαγός Ρουσάκος, και οι Αξιωματικοί υπηρεσίας, που εκτέλεσαν καθήκοντα όλη την προηγούμενη βδομάδα.

Ξέρουμε ακόμη και τον τρόπο που πάνε να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Δεν υπάρχει λεπτό από την ώρα που δημοσιεύτηκε η τραγική απώλεια του Απόστολου που να σταμάτησε η επικοινωνία μας με συναδέλφους του από το μοιραίο στρατόπεδο, αλλά και μονάδες από ολόκληρη της Ελλάδα.

Όλοι τόνισαν ότι ο Απόστολος ήταν ένα έξυπνο, καλόκαρδο, φιλότιμο παιδί. Ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που συνέβαλλε στη δολοφονία του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο 26χρονος Απόστολος, παρουσιάζεται αρχικά στις Ειδικές Δυνάμεις. Μετά από εξετάσεις οι γιατροί θα διαγνώσουν διάφορα προβλήματα υγείας, θα τον χαρακτηρίσουν Ι2, θα τον στείλουν στο Μηχανικό και από εκεί παίρνει Μετάθεση ως τυφεκιοφόρος για τον 31ο Λόχο Μηχανικού στις Φέρρες.

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

Διοικητής της μονάδας ο ταγματάρχης Λιναρδάκης, με πρωτοπαλίκαρο του στη συγκεκριμένη διμοιρία τον ανθυπολοχαγό Ρουσάκο (εμείς δε θα τους χαρακτηρίσουμε – αφήνουμε στους αναγνώστες τη δυνατότητα να κρίνουν)!!!

Προσέξτε μονάδα: ελάχιστη συγκρότηση. Οι υπηρεσίες συχνά είναι 14 ή 15 μέρες υπηρεσία για να πάρεις έξοδο. Μπάνια δεν υπάρχουν, ή καλύτερα υπάρχουν αλλά απαγορεύεται η χρήση τους – υπάρχει ειδική πινακίδα απαγόρευσης λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας. Από το φθινόπωρο τουλάχιστον επικρατεί αυτή η κατάσταση και καμιά πρόνοια επισκευής δεν υπάρχει. Οι φαντάροι υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν τα μπάνια της 12της ΕΜΑ και να διασχίζουν μεγάλη απόσταση μεταξύ μπάνιων-θαλάμων, με θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν τους -10 βαθμούς. Σε ένα στρατόπεδο που παγώνει ακόμη και η πάχνη.

Τα καλοριφέρ είναι σκουριασμένα και τρέχουν συνέχεια νερά. Η διατροφή είναι απαίσια και οι συνθήκες διαβίωσης πραγματικά άθλιες.

Και ενώ η διοίκηση της μονάδας, υπό την υψηλή εποπτεία του Ταξίαρχου Μπόλη και του υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Ναλμπάντη, αδιαφορεί και ουσιαστικά συντηρεί τις απαράδεκτες αυτές συνθήκες, κάνει ότι περνά από το χέρι της για να τρομοκρατήσει και να γεμίσει άγχος τους φαντάρους.

Κοιτάτε παραλογισμό: ρίχνουν 2ημερες ή 3ημερες κρατήσεις και 5μερες φυλακίσεις γιατί το Μ71 δεν ήταν τετραγωνισμένο και γιατί το κρεβάτι δεν ήταν στρωμένο σαν χαρτί!!!

Την τελευταία εξάλλου Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στην Επιθεώρηση μοιράσανε δεκάδες μέρες κρατήσεων – φυλακίσεων για τους παραπάνω «εγκληματικούς» λόγους!!!

Ο Απόστολος λοιπόν μετατίθεται στην παραπάνω μονάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Όμως δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά και να σηκώσει βάρη. Όπως μας λένε χαρακτηριστικά συνάδελφοι του από τη μονάδα τον βοηθούσαν να σηκώσει ακόμα και τον οπλομαστό!!!

Πριν τις γιορτές αντιμετώπισε πρόβλημα και έκανε εγχείρηση (κύστης). Ο γιατρός μάλιστα τον έβγαλε ελεύθερο όπλου.

Όμως ο Απόστολος ήταν ένα πολύ φιλότιμο παιδί. Δεν μπορούσε να βλέπει τους συνάδελφους του να χώνονται και να μην παίρνουν ανάσα. Για να τους ελαφρώσει λίγο, προσφέρθηκε να κάνει άοπλες υπηρεσίες.

Σιγά-σιγά αυτό έγινε κανόνας. Του έδιναν τελαμώνα, ενώ άρχισαν να του δίνουν και όπλο. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αντέξει αποκαλύφτηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν δεν άντεξε και ζήτησε να τον αλλάξουν.

Φεύγει με το γκρουπ των Φώτων, αλλά όταν επιστρέφει συναντά και αυτός, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά την ακραία κατάσταση που καθημερινά οξύνει η συμπεριφορά της διοίκησης.

Ο Απόστολος δεν αντέχει. Αλλά το κρύβει. Υπομένει τα δεινά της θητείας στη μαύρη μονάδα και προετοιμάζει τη φυγή του….

Ο 31ος Λόχος έχει αναλάβει και να καλύπτει μια σκοπιά της 12ης ΕΜΑ, που επίσης έχει ελάχιστο κόσμο.

Πριν ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ λοιπόν ο Απόστολος θα αφαιρέσει μια σφαίρα, τη μοιραία από τελαμώνα, ενώ εκτελούσε χρέη σκοπού στην Σκοπιά 712.

Κανένας δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Ούτε οι υπαξιωματικοί Αλλαγής, ούτε οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας για μια ολόκληρη βδομάδα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι από τον τελαμώνα λείπει μια σφαίρα.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανεύθυνη τέλεση της υπηρεσίας των βαθμοφόρων αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όλοι γνωρίζουν ότι από 01/01/2008 υπάρχει σε ισχύ ΛΕΥΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, οι φαντάροι εκτελούν χρέη σκοπού με ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟ ΓΕΜΙΣΤΗΡΑ, άρα υπάρχουν επιπλέον λόγοι όλοι να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους, πρώτα από όλα οι βαθμοφόροι που έχουν υπηρεσία και η ΟΑΣ!!!

Τίποτα όμως από τα προβλεπόμενα δεν έγινε.

Η Εγκληματική Αμέλεια πάει ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ με τις απαράδεκτες, τρομοκρατικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η διοίκηση του Λόχου.

Έτσι οπλίστηκε το χέρι του Απόστολου, έτσι ο στρατός μας στέρησε, μας δολοφόνησε ένα ακόμη παλικάρι.

Ο Απόστολος έπεφτε νεκρός εκτελώντας υπηρεσία 3:00 μέχρι τις 6:00 το πρωί, σε έναν πόλεμο που χάνει καθημερινά η νεολαία.

Θύμα της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ κατάστασης που επικρατεί στις μονάδες της παραμεθορίου του Στρατού Ξηράς.

Τώρα με το γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο της ΕΔΕ πάνε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. «Δεν πήρε την σφαίρα από την τελαμώνα», λένε προκλητικά.

Όμως οι ευθύνες δεν εντοπίζονται μόνο στη Διοίκηση της μονάδας και στην Ταξιαρχία.

Πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι κανένας δεν νοιάζεται για τα παιδιά.

Οι δολοφονίες παιδιών στον στρατό είναι υπολογισμένο μέγεθος.

Τα τρισεκατομμύρια που αρπάζουν από τον ελληνικό λαό θα πάνε σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τις αποστολές εκτός συνόρων, στις προμήθειες και στους εμπόρους του πολέμου Κόκκαλη κλπ. Όχι για την βελτίωση των συνθηκών, όχι για τους φαντάρους.

Ο τεράστιος αριθμός των στρατοπέδων θα συντηρείται για τις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και για να διατηρείται και να δικαιολογείται ο πρωτοφανής αριθμός των Ελλήνων αξιωματικών. Και ας μην φτάνουν οι φαντάροι και ας χώνονται με απάνθρωπο τρόπο.

Οι φαντάροι θα λιώνουν στις άδειες μονάδες της παραμεθορίου για να στέλνει στρατό η κυβέρνηση στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν και στην Αφρική.

Πριν η κυβέρνηση και ο ελληνικός στρατός βάψει τα χέρια της με το αίμα του Κοσσοβάρου και Αφγανού, τα έχει βάψει με το αίμα του Φαντάρου.

Εμείς και οι συνάδελφοι του θα θυμόμαστε για πάντα τον Απόστολο.

Θα θυμόμαστε το μεγαλείο του φίλου μας και συναδέλφου, που μας έδωσε καλοσύνη, κουράγιο και πραγματικά μοιράστηκε βάρη που δεν του αναλογούσαν, για να μας ξεκουράσει.

Βλέπεις όμως έτσι είναι οι ΦΙΛΟΙ.

Έτσι λογίζονται οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Αυτό σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Είμαστε σίγουροι ότι τα φαντάρια της σειράς σου, όλα τα παιδιά που σε γνώρισαν δεν θα σε ξεχάσουν.

Δίνουμε όλοι τώρα υπόσχεση, με βουρκωμένα μάτια, με οργισμένα πρόσωπα, με αφηνιασμένες σκέψεις ότι θα τιμήσουμε την προσφορά σου.

Η απώλεια σου είναι ένα διαρκές αγκάθι στην καρδιά μας, που μας προκαλεί να αγωνιστούμε ενάντια στην κρεατομηχανή της νεολαίας, ενάντια στην πολιτική που την κρατά ενεργή και έτοιμη για νέες αναμετρήσεις.

Εμείς σαν ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, δηλώνουμε ότι παραμένουμε δίπλα στον φαντάρο.

Μην διστάσετε να μας απευθυνθείτε οποιαδήποτε στιγμή, για τον οποιοδήποτε λόγο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

Την είδηση την πήρα από το indymedia.

Προσωπικά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι συνθήκες, οι υποδομές και οι υπηρεσίες είναι έτσι όπως αναφέρονται για να μην πω και χειρότερα. Δεν ξέρω όμως προσωπικά για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς. Έχω δει δείγματα αξιωματικών (και κυρίως μονιμάδων υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ) που θα τους χαρακτήριζα υπανθρώπους. Ταυτόχρονα είχα όμως και την τύχη να δω στελέχη που ήταν πραγματικά άξιοι για τη θέση τους, που ενδιαφέρονταν για το φαντάρο και φρόντιζαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να περάσει η θητεία μας όσο το δυνατό πιο ανώδυνα. Επίσης έχω δει και φαντάρους που μπήκαν στο στρατό με προσωπικό πρόβλημα και απλά εκεί τους δόθηκε η "ευκαιρία" να το εκδηλώσουν. Και έχω δει και φαντάρους που υποφέρουν και στον Έβρο και στα νησιά για να κάνουν το καθήκον τους.

Δεν μπορώ να ξέρω τί ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν τα πράγματα είναι όπως παρουσιάζονται τότε πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά (και δημόσια!) οι υπεύθυνοι. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, το παραμικρό ελαφρυντικό για τέτοιους υπανθρώπους. Και πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες. Άμεσα και ουσιαστικά. Γιατί δεν μπορεί μια διεύθυνση να χαλάει 60.000€ για την διακόσμηση του κήπου της Ταξιαρχίας και οι φαντάροι να κοιμούνται σε τρύπια κοντέινερ, χωρίς θέρμανση και χωρίς καν αρκετό φαγητό και να κοιμούνται 3 με 4 ώρες την ημέρα! (ΝΑΙ! Όλα αυτά ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!)

Όπως και να χει δεν μπορεί παρά να κλαίει η ψυχή μου που ένας φαντάρος (που θα μπορούσε να κοιμόνταν στο κρεββάτι που κοιμόμουν εγώ, που θα μπορούσε να έχει χρεωθεί το όπλο μου) χάθηκε! Θα μπορούσα να ήμουν εγώ!

5 σχόλια:

Τdi είπε...

Κρίμα...πολύ κρίμα...πριν 2 χρόνια ήρθε μια άτυχής είδηση ότι ένας φίλος έφυγε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και από τότε με πιάνει ανατριχίλα και οργή όταν ακούω αυτά τα γεγονότα να συνεχίζουν..

Κουράγιο στην οικογένειά του και στους ανθρώπους του...

Μπράβο για το ποστ..για να τα μαθαίνει ο κόσμος και να ξέρει ότι η "υποσχόμενη εθνική ασφάλεια" έχει και τέτοιο πρόσωπο!

Ντροπή ξανά σε όλους όσους απαρτίζουν υπεύθυνα πόστα του ελληνικού στρατιωτικού μηχανισμού!

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία οργισμένου πατέρα
Στο στρατόπεδο δωρίσκου Φερών στην 12 ΕΜΑ OI συνθήκες διαβίωσης των
Στρατεύσιμων είναι απαράδεκτες ελλιπή θέρμανση πολλές υπηρεσίες
Κακή σίτιση έως απαράδεκτη. kαι ρωτώ τον υπουργό εθνικής άμυνας τη κάνει
Το γνωρίζει γιατί κύριε υπουργέ δεν υπάρχει θέρμανση τη συμβαίνει

Ανώνυμος είπε...

Προς Κύριο Παπακώστα διοικητή του στρατοπέδου δωρίσκου Φερών
Έβρου. Καταγγέλλω είμαι πατέρας στρατευσίμου και ανήσυχο για την
Διαβίωση των .Αναφέρομαι στην κακή θέρμανση και μάλιστα τώρα που
Οι καιρικές συνθήκες είναι κακές χθες οι θάλαμοι ήταν παγωμένοι
Γιατί κύριε Παπακώστα τη συμβαινει.δεν έχετε πετρέλαιο ακόμα οι
Φύλακες πέφτουν χωρίς λόγο έχετε να μου Πίτε κάτι

Ανώνυμος είπε...

Προς Κύριο Παπακώστα διοικητή του στρατοπέδου δωρίσκου Φερών
Έβρου. Καταγγέλλω είμαι πατέρας στρατευσίμου και ανήσυχο για την
Διαβίωση των .Αναφέρομαι στην κακή θέρμανση και μάλιστα τώρα που
Οι καιρικές συνθήκες είναι κακές χθες οι θάλαμοι ήταν παγωμένοι
Γιατί κύριε Παπακώστα τη συμβαινει.δεν έχετε πετρέλαιο ακόμα οι
Φύλακες πέφτουν χωρίς λόγο έχετε να μου Πίτε κάτι

Ανώνυμος είπε...

Προς Κύριο Παπακώστα διοικητή του στρατοπέδου δωρίσκου Φερών
Έβρου. Καταγγέλλω είμαι πατέρας στρατευσίμου και ανήσυχο για την
Διαβίωση των .Αναφέρομαι στην κακή θέρμανση και μάλιστα τώρα που
Οι καιρικές συνθήκες είναι κακές χθες οι θάλαμοι ήταν παγωμένοι
Γιατί κύριε Παπακώστα τη συμβαινει.δεν έχετε πετρέλαιο ακόμα οι
Φύλακες πέφτουν χωρίς λόγο έχετε να μου Πίτε κάτι