Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Ρεβεγιόν, με ποιόν;

Πλησιάζει η στιγμή, κυλούν οι ώρες. Το -πιο χάλια δεν έχω- 2007 μας αποχαιρετά!
Και εσείς ετοιμάζεστε για το ρεβεγιόν. Οι γυναίκες λογικά έχετε αρχίσει ήδη τα προκαταρκτικά, κομμωτήρια κτλ, κτλ, οι άντρες έχετε ακόμα λίγο χρόνο.Οι μανάδες (λες και αυτές δεν είναι γυναίκες το διαχωρίζω,ε; ξέρω ξέρω άθλιος!) ευωδιάζετε τα σπίτια με ευλογημένες μυρωδιές και διώχνετε τα μικρά που από τη χαρά τους κρέμονται από τα μπατζάκια σας, οι πατεράδες κουβαλάτε σακούλες με ψώνια και κρυφοκαμαρώνετε που είστε κουβαλητές! Αλλά κάποιοι από σας βρήκατε το χρόνο να μπείτε να κάνετε καμιά μπλογκότσαρκα. Να ευχηθείτε σε φίλους και αναγνωστοσυγγραφείς (όπως είμαστε όλοι μας) και να τσεκάρετε τα τελευταία νέα τους.
Ή ανήκετε στην άλλη πλευρά που δεν έχετε τη χαρά όλης αυτής της ετοιμασίας και την προσμονή της γιορτής. Που δουλεύετε σήμερα. Που έχετε κάτι να σας κρατάει στο κρεββάτι. Που είστε μακρυά από αγαπημένα σας πρόσωπα. Και κάτσατε στο πισί σας για να δείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από σαχλά ρεπορτάζ για ρεβεγιόν και ταμπλ ντοτ.

Χρόνια πολλά σε όλους! Και μην στεναχωριέστε όπως και σας βρει ο καινούργιος χρόνος! Να θυμάστε ότι το γρασίδι μπορεί να μοιάζει πάντα πιο χλωρό από την άλλη πλευρά του λόφου αλλά ούτε είναι στα σίγουρα πιο χλωρό, ούτε εσείς θα είστε πάντα από αυτή την πλευρά του λόφου.

Και τί θα λέγατε αν παίζαμε ένα μικρό παιχνίδι; Αν σκεφτόσασταν με ποιον πραγματικά θα θέλατε να είστε σήμερα το βράδυ, την στιγμή που αλλάζει ο χρόνος. Μπορεί να είναι με κάποιον δικό σας, με κάποιον διάσημο, με κάποιο ιστορικό πρόσωπο με οποιονδήποτε. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν χαίρεστε για το ήδη κανονισμένο ρεβεγιόν σας. Παιχνίδι είναι, μπορεί και λέει αλήθειες χωρίς να στεναχωρεί ή να προσβάλει.

Και για να μην νομίζετε ότι βγάζω την ουρά μου απ' έξω ξεκινάω εγώ. Βλέπω τον καινούργιο χρόνο σαν λαβύρινθο, Σαν ήπειρο άγνωστο ανεξερεύνητη. Ήπειρο που κρύβει παραδείσους και κινδύνους. Γλυκά και πίκρες. Θα θελα λοιπόν το βράδυ αυτό να το πέρναγα με ένα χρονοταξιδευτή, κάποιον που να με πάρει από το χέρι και να μου δείξει που να προσέξω. Να μου φανερώσει από ποια πηγή κάνει να σκύψω να πιω το δροσερό νερό της και ποιο μονοπάτι βγάζει σε λιβάδια φωτεινά ή λιμάνια πολύβουα. Να μου δείξει σε ποια κουφάλα δένδρου είναι σοφό να κοιμηθώ το βράδυ και που στήνουν καρτέρι όρνια και λύκοι.


Και αν δεν τον συναντήσω σήμερα, αν δεν έρθει το βράδυ να με βρει;
Τότε θα ρωτήσω τους φίλους μου. Θα ρωτήσω τους δικούς μου. Θα ρωτήσω τους ανθρώπους (το πιο δύσκολο) και θα τους εμπιστευτώ. Θα κάνω την προσευχή μου και θα ξεκινήσω. Και όλα θα πάνε καλά!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι νά΄ρθει απόψε ο χρονοταξιδευτής που περιμένεις και να σε πάρει σε ένα υπέροχο ταξίδι που θα διαρκέσει όλο το 2008!
Καλή Χρονιά καημέ :))

Γ.Π. είπε...

Καλή χρονιά νιόβη μου για όλους! Εμπνευστική, χαρούμενη και δημιουργική!