Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Προσέξτε τί θα φέρετε πίσω!


Με λένε συχνά γκρινιάρη και εκνευριστικό και να που σήμερα τους δίνω άλλο ένα πάτημα.






Είστε όλοι στα χωριά σας. Η Αθήνα άδειασε, φαντάζομαι το ίδιο και όλες οι μεγάλες πόλεις. Έχετε πάει όχι μόνο για να δείτε τους δικούς σας αλλά και για να βρείτε αγνό, υγιεινό φαγητό, χωριάτικο! Φρούτα και λαχανικά από την πηγή. Και γιατί όχι να φέρετε και πίσω όσα μπορέσετε και γιατί είναι υγιεινά αλλά (μην κοροϊδευόμαστε) γιατί είναι και πιο φθηνά. Αφού θα τα πάρετε από δικό σας άνθρωπο βρε αδερφέ.

Κοίτα όμως τώρα που πήγα εγώ και ανακάλυψα τις Αποδείξεις του Ευαγγελάτου με ακριβώς αυτό το θέμα! Και επειδή κατατρόμαξα τώρα που το είδα αποφάσισα να σας το "πασάρω", όχι για να σας σπάσω τα νεύρα αλλά για να σας προβληματίσω...
Δείτε λοιπόν:
-Κολοκυθάκι εκ Φθιώτιδος (από "αγνό" αγρότη, δικό σας άνθρωπο ντε!) να μεγαλώνει 1 πόντο κάθε 5 ώρες
-Μαρούλια "μπαρούτι" από Βόλο (από τον δικό σας άνθρωπο είπαμε)
-Ντομάτες και Αγγούρια "φρεσκοραντισμένα" σε ράφι τοπικού σούπερ μάρκετ
-Κερωμένα μήλα ψυγείου και μπανάνες φούρνου (όχι δεν πρόκειται για συνταγές!)
-Μελιτζάνες με βυζάκια από Ιεράπετρα
Τρομάξτε επιπλέον:
-ακούγοντας τους γεωπόνους (γεο-άπονους) να λένε ότι "όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν μελέτες που να συσχετίζουν άμεσα καρκίνο και φυτοφάρμακα"
-μαθαίνοντας ότι ο καρκίνος είναι πιο διαδεδομένος στις αγροτικές περιοχές (όπου η ζωή είναι αγνή, κοντά στη φύση) από ότι στα αστικά κέντρα
-βλέποντας εργαστηριακές μελέτες να ανιχνεύουν δηλητήριο DDT στο μητρικό γάλα στο 50% των γυναικών που εξετάστηκαν (το οποίο έχει βέβαια απαγορευτεί από το 1970!) (Και όχι, δεν ήταν μία από τις "χαζές" απαγορεύσεις της χούντας!)
-τους ειδικούς και τους υπεύθυνους να στήνουν κοκορομαχίες χάνοντας το νόημα (αυτό είναι διαχρονικό, δεν είναι έκπληξη)

"Ωραία ρε μπάρμπα", θα μου πείτε (αν έχετε διαβάσει μέχρι εδώ που χριστουγεννιάτικα αμφιβάλλω) "και τί να κάνουμε;"

Καταρχήν:
-Να πλένετε πολύ καλά να πλένετε ΠΟΛΥ καλά τα λαχανικά πριν τα φάτε (ακόμα και αν είναι από το μποστάνι της κυραΜαρίκας!)
-Να μην εμπιστεύεστε ότι με το βρασμό θα "εξουδετερωθούν" τα φυτοφάρμακα (γιατί αν είναι ραντισμένο, που θα είναι, και κομμένο πριν την ώρα του, που επίσης θα είναι, το βράσιμο δεν κάνει τίποτα!)
-Να καθαρίζετε τη φλούδα από ότι μπορείτε (μήλα, αχλάδια...) γιατί αυτή μαζεύει τα περισσότερα. Η ιστορία να τρώμε τα μήλα με τη φλούδα είναι πιο πασέ και από το κοριτσάκι με τα σπίρτα ("έλα ρε θυμήθηκες ότι είναι χριστούγεννα;;;")
-Να σκεφτείτε καλά τι αγοράζετε και από ποιόν (αν μπορείτε να επιλέξετε βέβαια...)
-Να παίρνετε φρούτα εποχής ("δηλαδή δυό κιλά ντοματούλες που πήρα με τον 13ο μισθό να τις σουτάρω στα σκουπίδια αδερφέ;" άστες θα χρειαστούν για πέταμα αλλού...)
-Να προσεύχεστε και να πιστεύετε στο Θεό γιατί μόνο αυτός και ο γεωτεχνολογοπόνος ξέρει τί θα σας βρει!



Υ.Γ. Μη γκρινιάζετε για το πόστ, αύριο έχω κανονίσει κάτι καλό που δεν θα σας απογοητεύσει...
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!