Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Κλήρωση Ανοικτού Πανεπιστημίου (ο Θεός και ο Αριστοτέλης)

Σήμερα είναι η κλήρωση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του 2008-2009. Φυσικά η ιστοσελίδα είτε δεν φορτώνει λόγω πολλών επισκεπτών είτε δεν φαίνεται να λέει κάτι. Έχει κάποιος καμιά ιδέα που θα βρούμε τη λίστα των επιτυχόντων; Έχω υποψηφιότητα για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και έχω αρκετή αγωνία. Εννοείται ότι αν βρώ τίποτα θα βάλω link και αν υπάρχει θα αναρτήσω και τη λίστα. Αναμονή....

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο φίλος indigo μου έστειλε το link των αποτελεσμάτων από ΣΚΑΪ.
Δυστυχώς δεν ήμουν μέσα στους τυχερούς.

Δεν στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα. Απλά προσπαθώ εδώ και καιρό να καταλάβω τί σκαρώνει η ζωή για μένα. Πιστεύω ότι οι πράξεις μας δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προωθούν το σχέδιο του Θεού για μας. Η πίστη μου στο Θεό βασίζεται στην καταβολή κάθε δυνατής από εμένα προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων μου αλλά και ταυτόχρονα στην συνεχή διερεύνηση του σχεδίου του Θεού όπως αυτό μου αποκαλύπτεται μέσα από τα γεγονότα της ζωής μου. Κάθε κομβικό σημείο της ζωής μου είναι και ένα μήνυμα προς εμένα για το τι πρέπει "να γίνω". Και δεν νομίζω ασφαλώς ότι είμαι ο εκλεκτός του Θεού απλά ότι έτσι συμβαίνει για όλους μας.

Ίσως σε κάποιους φαίνεται εγωιστικό να θεωρώ ότι ασχολείται ο Θεός τόσο λεπτομερειακά με μένα. Ίσως σε κάποιους να μοιάζει μοιρολατρικό. Ίσως τελείως αντιθεολογικό.

Στους πρώτους απαντώ ότι για μένα εγωιστικό είναι να περιορίζουμε το Θεό με τα ανθρώπινα μέτρα και δυνατότητες και κάτω από τη δική μας αδυναμία να καθορίζουμε αν μπορεί να ασχολείται ταυτόχρονα και με όλους μας.
Στους δεύτερους ότι μοιρολατρικό είναι να στυλώνουμε τα πόδια και να εκλαμβάνουμε ως τιμωρία κάθε έκβαση της ζωής μας που δεν μας αρέσει. Ο Θεός δεν τιμωρεί.
Όσο για τους θεολόγους δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Σίγουρα έχουν μελετήσει τη θρησκεία μας από τα θεμέλια μέχρι την κορυφή. Ωστόσο για μένα αυτός ο τρόπος θεώρησης της ζωής είναι ο πιο ανθρώπινος, ο πιο κατανοητός και λογικός. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.
Και το τεκμηριώνω με ένα ιστορικό παράδειγμα. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μπορεί να ήξεραν ακριβώς τις ιδιότητες των πλανητών και των μορίων, όμως έμειναν στην αιωνιότητα γιατί ταυτόχρονα με τα πιο εμπνευσμένα και δυσνόητα ακόμα και για τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα κείμενα, διατύπωσαν και ιδέες και νόμους απλούς με εφαρμογή στην καθημερινότητα των συμπολιτών τους και εύκολα αντιληπτούς. Νιώθω δηλαδή ότι κάποιες φορές οι αναλύσεις των θεολόγων έχουν την ίδια χρησιμότητα με το να ξέρεις ότι ένα φτερό και ένας βράχος πέφτουν με την ίδια ταχύτητα σε δοκιμαστικό σωλήνα. Σημασία έχει αν πέφτουν πάνω στο κεφάλι σου να ξέρεις τι ταχύτητα θα έχουν!!!

Και μετά από αυτό το σύντομο(!) και χρήσιμο(!) ενδοσκοπικό κείμενο θέλω απλά να ευχηθώ καλή τύχη σε όσους ήταν υποψήφιοι και καλές σπουδές στους επιτυχόντες. Όσο για μένα ξαναγυρνάω στο business as always που λένε και οι αμερικάνοι...

7 σχόλια:

Obzenia είπε...

Καλησπέρα! Μόλις βρήκα τα αποτελέσματα της κλήρωσης στη σελίδα http://www.skai.gr/master_story.php?id=68361
Ελπίζω να είσαι τυχερός!

Γ.Π. είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ indigo! Τελικά δεν είμαι ανάμεσα στους τυχερούς! Δεν πειράζει όμως, ίσως κάτι καλύτερο συμβεί...

TzinaVarotsi είπε...

Kάθε εμπόδιο για καλό...κάτι άλλο καλύτερο θα σου έρθει,μη στενοχωριέσαι :)

Γ.Π. είπε...

Σε ευχαριστώ νιόβη μου!Μακάρι να γίνει όπως τα λες.

Roadartist είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί βα σου ξημερώσει.. :)

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

Γ.Π. είπε...

@αλέξανδρος ζήβας, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον υπόσχομαι να το δω και να επανέλθω!