Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Real FM αληθινοί άνθρωποι, κανονικό ραδιόφωνο




ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06:00 - 08:00
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΑΝΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
08:00 - 10:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ
10:00 - 12:00
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
12:00 - 14:00
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ
14:00 - 16:00
ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ
16:00 - 18:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18:00 - 20:00
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΕΤΑΚΗΣ
20:00 - 22:00
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
22:00 - 00:00
ΜΑΓΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
00:00 - 06:00
REAL MUSIC
Βρήκα παρέα στα ερτζιανά!

Εδώ και δυόμιση μήνες σχεδόν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ακούω Real fm 97.8!

Δεν το κρύβω ότι ήταν τα "τηλεοπτικά" πρόσωπα που με έκαναν να συντονίσω το ραδιόφωνο μου στην συχνότητά του. Εκεί όμως γνώρισα καινούργια, ολοκαίνουργα πρόσωπα. Οι ίδιοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι που μπροστά στην κάμερα δυσκολεύονται τόσο να ξεφύγουν από την εικόνα που βλέπουν στο μόνιτορ απέναντι τους στον αέρα του ραδιοφώνου "λύνονται", χαλαρώνουν, γίνονται παρέα, κάνουν πλάκα, δείχνουν (στο ραδιόφωνο άλλωστε δε μπορείς να κρυφτείς) τις αδυναμίες τους χωρίς το άγχος της αποδοχής.

Ενημερώνομαι, γελάω, βρίσκω μια συντροφιά και όχι μόνο στο αυτοκίνητο. Ξεκίνησε από το αυτοκίνητο και έχω πλέον καταλήξει στο σπίτι να έχω ανοιχτή αλλά στο mute την τηλεόραση και τέρμα το ράδιο.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτό το παρεϊστικό κλίμα δε θα χαλάσει υπό το βάρος της επιτυχίας που έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα τους. Θέλω να ελπίζω ότι αν και είναι αντικειμενικά οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες της δημοσιογραφία σε αυτό το ραδιόφωνο δε θα εφαρμοστούν καθόλου επαγγελματικές τακτικές. Ξέρω ότι είναι ιδιωτική επιχείρηση αλλά πλέον είναι και η παρέα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκη από το λόγο.
Έχουμε ανάγκη από το λόγο. Από τη συνομιλία. Από την άποψη του άλλου. Από απόψεις αφτιασίδωτες, ειλικρινείς και συνεπείς. Όσο σπουδαία και αναντικατάστατη είναι η εικόνα τόσο απαραίτητος είναι και ο λόγος. Κανείς δεν κατήργησε τα τηλέφωνα επειδή βγήκαν οι web cam και οι νέοι τρόποι επικοινωνίας, τα mms και οι βιντεοκλήσεις δεν κέρδισαν ούτε ένα απειροστό της κλασσικής επικοινωνίας κι αν η τηλεόραση μας συνεπήρε με την νεανική της φρεσκάδα και ορμή το ραδιόφωνο ξαναβρήκε τη θέση του στη ζωή μας. Δίπλα στον υπολογιστή, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, από το κινητό μέσα στα πολυκαταστήματα (τί θαυμάσια συντροφιά αλήθεια στις ατέλειωτες ώρες δοκιμασίας της αντρικής υπομονής) στην παραλία( που το θυμήθηκα τώρα,ε;) και που δεν μπορεί να χωρέσει στη καθημερινότητά μας. Και στις δύσκολες καταστάσεις, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς αποτελεί τον πρώτο και συνήθως αποτελεσματικότερο δίαυλο επικοινωνίας. Αλλά και στις όμορφες στιγμές, ποιός δεν πανηγύρισε στο EURO με το αμάξι στους δρόμους και το ράδιο στο τέρμα, πόσοι δεν τηλεφωνήσαμε σε σταθμούς να μοιραστούμε τη χαρά μας με τους συνακροατές μας, πόσοι δεν γελάσαμε πρωί πρωί μποτιλιαρισμένοι σε κάποιο δρόμο με κάτι που ακούσαμε στο ραδιόφωνο και μας κοίταγαν οι γύρω σαν ούφο;
Μόνο ένα παράπονο έχω από το ραδιόφωνο. Οι διαφημίσεις. Κάποιες είναι χάλια. Κάποιες είναι πετυχημένες και κάποιες (όπως του Jumbo) κάνουν πάταγο. Θέλω όμως να παρακαλέσω. Μην τις βάζετε συνέχεια. Όχι τις ίδιες. Και χορηγός της εκπομπής να είναι μας ενοχλεί. Μας προκαλεί αηδία. Προσωπικά το θεωρώ υποτίμηση της νοημοσύνης μου να ακούω κάθε 25 λεπτά οτι "ο Μπάμπης έκανε για την εταιρεία του την πιο έξυπνη κίνηση. Πήρε..."! Άσε που ενώ το ακούω κάθε 25 λεπτά τελικά δεν θυμάμαι τί έκανε ο κερατάς ο Μπάμπης! :Ρ Αλλά εκείνη την ώρα με ενοχλεί!
Πολλά θα μπορούσα να γράψω ακόμα αλλά νομίζω ότι ήδη τα ξέρετε. Πείτε μου και εσείς για τον αγαπημένο σας σταθμό. Γράψτε και για τοπικούς που να μπορούμε να βρούμε και να ακούσουμε μέσω ίντερνετ.
Και τώρα συγνώμη αλλά σας αφήνω κάπου εδώ γιατί σε λίγο ξεκινάει η αγαπημένη μου εκπομπή στο ραδιόφωνο και δεν θέλω να τη χάσω!!

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Απο τη μια ειναι ψευτο-επικοινωνιακο ραδιοφωνο...αλλα απο την αλλη οι στρατευμενες φωνες...με χαλανε εντελως...

Γ.Π. είπε...

Μέχρι στιγμής προσωπικά δεν νιώθω ότι κάποιος από το ραδιόφωνο αυτό προσπάθησε να με κοροϊδέψει. Ακροατής δεν σημαίνει αποδέχομαι ότι ακούω. Αν και με αρκετούς διαφωνώ εντελώς στην πολιτικοκοινωνική τους τοποθέτηση χαίρομαι να ακούω απόψεις σωστά διατυπωμένες,συνεντεύξεις ανθρώπων της άμεσης επικαιρότητας, ευχάριστα ή πιο ελαφρά νέα και παρεϊστικη μουσική.